Over Nicole Otten

Een mensen mens; dat is wat ik ben. Als moeder, mijn familie, mijn vrienden, bestuurslid bij scouting, raadslid en in mijn werk ontmoet ik graag mensen. Niet raar dat ik koos voor de zorg; op mijn 17e startte ik met de opleiding verpleegkundige voor mensen met een verstandelijke beperking. Nu werk ik nog steeds in de zorg; daar ligt echt mijn hart. Zoveel mooie mensen, zoveel te doen. En dat doe ik samen, samen brengen we krachtige ontwikkelingen op gang. Sinds 2015 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht en kom ik in verschillende zorgorganisaties als interimmanager, projectleider, trainer en coach. Met als rode draad het op gang brengen van ontwikkeling; bij individuen, in teams en in organisaties.

Wat doe je bij de Associatie voor Coaching?

Sinds 2018 ben ik als trainer verbonden aan de Certified Professional Coach opleiding van de Associatie voor Coaching. Ik geef de CPC 1 trainingen, zowel de leergang als de coachweek.

Hoe ben je bij de Associatie voor Coaching terecht gekomen?

Een aantal jaren geleden was ik op zoek naar een coachopleiding. Natuurlijk kijk je dan ook naar de opleiding in je eigen dorp. Daarnaast sprak de kwaliteit van de opleiding, zowel ICF en EMCC geaccrediteerd, mij aan. Ik was op zoek naar een opleiding waarmee ik mijn professionaliteit kon laten zien. Na een gesprek met Dirk ben ik gestart met de ACC in de coachweek en heb de PCC er meteen achteraan gedaan. Een pittig jaar maar ik heb enorm veel geleerd. Ondanks dat ik al wat opleidingen achter de rug had. Daarna werd ik gevraagd om ook opleider te worden bij de Associatie voor Coaching.

Wat vind je het leukste aan je werk bij de Associatie voor Coaching?

Het leukste vind ik de opleidingsdagen en met een groep deelnemers aan de slag zijn. Overbrengen van het vak geeft mij veel energie én het is fantastisch om de ontwikkelingen van de deelnemers te volgen. Daarnaast hebben we een leuk team waar ik ook weer veel van leer.

Wat was je eerste indruk over de collega's?

Ik was (en ben nog) onder de indruk van zoveel deskundigheid. Zoveel kennis en ervaring en daar kwam ik. Het is mooi om te zien dat we allen anders zijn, onze eigen kwaliteiten hebben, onze eigen coachstijl. En dit wordt erkent en gezien wat ons, naar mijn idee, een dynamisch team maakt; leve de verschillen! We zijn een echt team; kunnen minder leuke en leuke dingen met elkaar delen. Het is altijd fijn om elkaar weer te zien.

Waar zie jij de Associatie voor Coaching over 5 jaar?

De Associatie voor coaching is al een opleidingscentrum voor iedereen die zich echt wil bekwamen in het coach vak. Dat is de Associatie voor Coaching over 5 jaar nog steeds maar staat meer op de kaart. Het kan niet anders dan dat we blijven groeien mét behoud van kwaliteit.

Wat is jouw persoonlijke Motto?

“Kijken naar dat wat goed gaat en samen op zoek naar dát wat nog beter kan.”

Hoe zou jij de Associatie voor Coaching beschrijven in 3 woorden?

Kwaliteit – Groei – Echtheid

Recommended Posts