Binnencirkel - Samen Professionaliseren

Wat is mooier dan als coach steeds beter te worden in je vak?

Om als coach ‘professioneel’ te blijven dien je je coachende vaardigheden te onderhouden en verder te ontwikkelen. Juist daarvoor heeft de Associatie voor Coaching de Binnencirkel in het leven geroepen.
De Binnencirkel is een platform van goed opgeleide coaches met wie je samen aan de slag kunt om je eigen vaardigheden te vergroten, nieuwe kennis op te doen, te sparren, te netwerken en waar je een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van het vak van de coach. Sluit je aan bij de Binnencirkel als je het coachen een warm hart toedraagt en met passie je vak wilt uitoefenen.

 

 

 

Programma Binnencirkel 2024:

 

Executive coaching is een specifieke vorm van organisatie- en leiderschapsontwikkeling, waarbij een leider of team verschillende methoden en perspectieven leert om effectiever te zijn in hun rol in de organisatie en in het behalen van resultaten voor klanten. In deze workshop zullen we zoomen op de 7 perspectieven in executive coaching. We zullen speciale aandacht besteden aan probleemstelling en interventies en de relatie tussen coach en cliënt.

Het doel van de workshop is om inzicht te krijgen in executive coaching, en specifiek in het gebruik van modellen en concepten om beweging te creëren naar healing in executive coaching.

Aan het einde van de workshop zullen de deelnemers:

  • Begrijpen wat specifiek is voor executive coaching
  • Begrijpen wat “genezing” in de context van 7 perspectieven betekent (waarom)
  • Leren en begrijpen van het vijfstappenmodel van het coachingsproces (wat te doen)
  • Leren en begrijpen van verschillende probleemniveaus (wanneer wat te doen)

Sari van Poelje
Drs Sari van Poelje is internationaal consultant, executive coach en trainer. Ze is managing director van INTACT, internationale training, coaching en consultancy. Intact Academy biedt het bedrijf executive coaching, management consultancy en trainingsprogramma’s voor coaches, consultants en leiders.

Sari heeft 35 jaar ervaring in het coachen en adviseren van managers en directeuren in een multinationale zakelijke omgeving. Sari heeft ook 20 jaar lang senior directeursrollen vervuld bij verschillende internationale bedrijven zoals KLM, EMI music, ASML en Shell. 

Ze is een gediplomeerd docent en supervisie transactioneel analist, PCM-trainer, NOBCO-EMCC geaccrediteerd als master coach, master systemische team coach, master supervisor. Ze heeft 32 artikelen en 5 boeken gepubliceerd over leiderschap, coaching en organisatieverandering.

Stelt u zich een toekomst voor waarin technologie en menselijkheid niet concurreren, maar samensmelten tot een krachtig partnerschap dat de grenzen van persoonlijke en professionele ontwikkeling verlegt. In deze workshop verkennen we het kruispunt tussen kunstmatige intelligentie, in het bijzonder ChatGPT, en de dynamische wereld van coaching en supervisie.

Het landschap van menselijke ontwikkeling transformeert voortdurend, en met de komst van AI als ChatGPT staan we op de drempel van een revolutionaire verandering in hoe we leren en ontwikkelen. We onderzoeken de onbegrensde mogelijkheden én de kritische overwegingen bij het integreren van technologie in de coachingpraktijk.

We delen inzichten, ervaringen en praktijkvoorbeelden, waarin de intrigerende dialoog tussen machine en mens centraal staat. Hoe kan de neutrale, niet-oordelende aard van AI bijdragen aan een veilige, ondersteunende omgeving voor introspectie en groei? Hoe kunnen coaches en supervisors ChatGPT effectief integreren zonder de essentie van menselijke connectie en ethiek te verliezen? Hoe navigeren we door de uitdagingen en ethische dilemma’s die deze samensmelting met zich meebrengt?

Samen zullen we dieper duiken in de materie, ons laten inspireren door echte conversaties tussen ChatGPT en gebruikers, en de nuances ontdekken van wat deze technologische vooruitgang betekent voor coaches, leiders, en individuen die streven naar betekenisvolle persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Dirk Verhoeven
Dirk is trainer, coach, supervisor en eigenaar van de Associatie voor Coaching. Met meer dan 25 jaar ervaring in het vormgeven van internationale teams en het ontwikkelen van coachingsprogramma’s in het hoger onderwijs, ziet Dirk coaching als de kunst van het ontgrendelen van menselijk potentieel. Dirk heeft altijd een fascinatie gehad voor techniek en tools, wat tot uiting komt in de creatie van SkillReflect, een technologiegedreven tool ontworpen om professionele ontwikkeling te verdiepen en verrijken. Zijn passie voor Kunstmatige Intelligentie is hier nauw verweven. In deze workshop, gidst Dirk ons naadloos door een fusie van zijn twee passies en nodigt hij je uit om samen een toekomst te creëren waarin AI en coaching harmonieus samenvloeien.

Stress, een alomtegenwoordig fenomeen in onze hedendaagse maatschappij, wordt vaak als de drijvende kracht gezien achter het feit dat velen zich niet optimaal voelen. Het is een onzichtbare belasting die ons op subtiele wijze beïnvloedt, en op bepaalde momenten ons welbevinden en potentieel ondermijnt. Met een focus op zelfreflectie, wordt het mogelijk om te ontdekken wat ons individueel zowel limiteert als drijft. Hierdoor wordt niet uitsluitend aandacht geschonken aan mogelijke verbeteringen, maar wordt er tevens erkend wat al goed verloopt en waar de energie stroomt.

Navigating Stress dient hier als een kompas om, via een benadering die laagdrempelig, interactief en tevens speels is, mentale gezondheid vanuit een uniek perspectief te onderzoeken. We hanteren een zogenoemde stresslandschapskaart, een visuele en metaforische tool, waarop de diverse aspecten van stress – zowel de positieve als de negatieve – uitgelicht worden. Dit vormt het toneel waarop we zowel in teamverband als in een één-op-één setting kunnen werken. Gedurende de expeditie door dit landschap komen er heldere aanknopingspunten naar voren die de weg wijzen voor het volgende deel van de reis, resulterend in een aanpak die naadloos aansluit bij de individuele behoeften.

In de workshop, gewijd aan de essentie en praktijk van Navigating Stress, dompelen we je onder in het achterliggende gedachtegoed van deze methodiek. De workshop zal van start gaan met een uitgebreide introductie van de toolkit, waarbij we expliciet aandacht besteden aan de kracht van metaforen en visualisaties, die deelnemers in staat stellen op een toegankelijke manier te reflecteren op hun eigen stresslandschap. Dit wordt gevolgd door een kortere, maar diepgaande expeditie in groepsverband, waarin de deelnemers de toolkit niet alleen ervaren, maar ook persoonlijke inzichten en realisaties vergaren.

We sluiten de workshop af met het thema ‘inzet’, waarbij we, gesteund door doordachte reflecties en relevante praktijkvoorbeelden, jou als deelnemer inspireren en handvatten bieden over hoe je de toolkit zelf kunt hanteren en implementeren in je eigen praktijk of persoonlijke leven. Of je nu een professional, teamleider of individu bent die op zoek is naar manieren om met stress om te gaan, Navigating Stress biedt een innovatieve en empathische benadering om de gecompliceerde natuur van stress te ontwarren en te navigeren.

Supervisie voor coaches ontstaat vanuit verschillende behoeftes. In hoeverre worstel jij soms intern met kwesties rond je eigen geloofwaardigheid of prestatieniveau? Of wellicht ben je wel zelfverzekerd en stel je jezelf de vraag welke groeistap wil ik zetten? Ook vanuit zelf-reflectie, kunnen gedachten ontstaan als: Help ik niet te veel? Doe ik niet inmiddels een kunstje? Wat is mijn concept van coaching? In hoeverre zijn mijn gesprekken van de juiste kwaliteit? Wat maakt dat mijn gesprekken soms stroef lopen? Wat doe ik tijdens mijn coaching of is het nog wel coaching wat ik doe?

Als coach is het goed om een coachende mindset voor jezelf te hanteren. Jezelf blijven prikkelen om zicht te houden op wat je feitelijk aan het doen bent in de gesprekken met jouw cliënten. Jezelf in beweging zetten tot groei is noodzakelijk om zelf alert je vak als coach uit te blijven oefenen. Een supervisor inschakelen om jou als coach en als mens te helpen in je ontwikkeling is dan een goed idee. Tijdens de workshop maak je kennis met supervisie en ervaar je de impact die supervisie kan hebben op jou. Samen verkennen we een aantal invalshoeken die je ook als zelf-reflectie kunt inzetten. Zo helpt deze workshop jou in je verdere ontwikkeling als professionele coach. 

Charles Ruiters (MCC/Senior Practitioner) ondersteunt individuen in hun zoektocht naar rust en vertrouwen door middel van professionele coaching. Met succesvol afgeronde, geaccrediteerde opleidingen en een voortdurende ontwikkeling via masterclasses en supervisie sessies, zet hij zich in voor de professionalisering van het coachingsvak en begeleidt hij collega-coaches in hun groei, terwijl hij de connectie met beroepsverenigingen onderhoudt en waardeert. In 2023 behaalde hij zijn ESIA supervisie accreditatie bij de NOBCO/EMCC.

Drs. Ardie Nooijen-Kuijpers, paramedisch therapeut en MCC, heeft 30 jaar ervaring in communicatie- en presentatietrainingen en werkt sinds 2004 als professionele coach vanuit haar praktijk ORATO in Nuenen. Bijzonder geïnspireerd door haar werk als Relational Presence Facilitator, breidde ze haar diensten uit met mentoring en supervisie, en ontwikkelde zich verder in masterful coachen. Ze heeft diverse bestuurlijke functies vervuld en hecht belang aan een niet-oordelende basishouding. Ardie is momenteel in opleiding tot ESIA Certified Supervisor en zet zich met hart en ziel in om professionals te begeleiden met de uitnodiging: “Even stil te staan om verder te komen!”

Startdatum: maandag 04 maart 2024
  • Dag 1 – De dans van Executive Coaching op 04-03-2024 van 09:30 tot 16:30
  • Dag 2 – AI Versterkte Coaching op 25-06-2024 van 09:30 tot 16:30
  • Dag 3 – Navigating Stress op 30-09-2024 van 09:30 tot 16:30
  • Dag 4 – De kracht van Supervisie op 27-11-2024 van 09:30 tot 16:30

4 Bijeenkomsten
Aarle-Rixtel
€ 500.00 p.p. ex. BTW

ICF_CCE_Mark_Color
Nobco-logoPE-Vignet-v3
CE_Level1_Color

De Binnencirkel

Uitgebreid Professionaliseren voor Coaches

De Binnencirkel

4 dagen intensief professionaliseren met diverse thematiek en intervisie.
Meer Info

Peer2Peer Coaching

Samen oefenen voor Praktijkuren

Peer 2 Peer Coaching

Een half jaar onbeperkt samen oefenen om zo praktijkuren te maken en beter te worden in je vak.
Meer Info

Individuele Coaching

Wordt professioneel begeleid in je vraagstuk

Individuele Coaching

Realiseer tastbare resultaten en stimuleer daadwerkelijke verandering
Meer Info

Individuele Supervisie

Wordt professioneel begeleid in je ontwikkeling als coach

Mentoring en Supervisie

Wil je je naast de opleidingen verder ontwikkelen als coach? Vraag een mentor of supervisie gesprek aan.
Meer Info

Groep Supervisie

Groei Samen, Leer Samen: Ontdek de Kracht van Groepssupervisie

Groep Supervisie

Intensieve groepssessies voor coaches, gericht op groei in een interactieve setting.
Meer Info