Binnencirkel - Samen Professionaliseren

Wat is mooier dan als coach steeds beter te worden in je vak?

Om als coach ‘professioneel’ te blijven dien je je coachende vaardigheden te onderhouden en verder te ontwikkelen. Juist daarvoor heeft de Associatie voor Coaching de Binnencirkel in het leven geroepen.
De Binnencirkel is een platform van goed opgeleide coaches met wie je samen aan de slag kunt om je eigen vaardigheden te vergroten, nieuwe kennis op te doen, te sparren, te netwerken en waar je een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van het vak van de coach. Sluit je aan bij de Binnencirkel als je het coachen een warm hart toedraagt en met passie je vak wilt uitoefenen.

 

Programma Binnencirkel 2021:

 

Het stellen van doelen is een krachtig proces om een coachee goed na te laten denken over zijn/haar ideale toekomst en het motiveert om de visie op deze toekomst om te zetten in werkelijkheid. Het zet een coachee in de actie-modus, er ontstaat positieve energie en het geeft zelfvertrouwen.

De traditionele manier van doelenstellen concentreert zich voornamelijk op onze linkerhersenhelft; rationele overwegingen die ons door veelvuldige herhaling in beweging moeten zetten. Dit blijkt helaas in praktijk weinig effectief. Bovendien maakt het rationele doelenstellen weinig indruk op ons onderbewustzijn. Onderzoek toont aan dat 95% van ons gedrag onbewust gestuurd wordt, slechts 5% is bewust gekozen gedrag. GoalMapping heeft een impact op zowel de linker- als de rechterhersenhelft door het combineren van gedachten, woorden, emoties, plaatjes en symbolen met als gevolg een positieve invloed op ons bewuste én onbewuste gedrag in de richting ons van tevoren bepaalde doel. GoalMapping is een bewezen manier om de vraag achter de vraag duidelijk te krijgen; wat wil een coachee echt? En hoe gaat een coachee het inzicht dat is verkregen tijdens een sessie ook daadwerkelijk gebruiken? Met deze methodiek verbetert de coach de motivatie, de focus en de prestaties van de coachee.

Na een inleidende presentatie over GoalMapping (inclusief wat biologie over de werking van onze hersenen) leert de coach aan welke voorwaarden een doel moet voldoen om daadwerkelijk de juiste impact te hebben – en dat gaat verder dan het ‘smart’ maken van een doel. De coach gaat een eigen GoalMap maken die zal worden besproken en ook worden uitgewerkt; leren door ervaren. De workshop is volgens eerdere feedback: leerzaam, afwisselend, ontspannen, gezellig, motiverend, nuchter maar heel diepgaand, professioneel, ervaringsgericht, toepasbaar. We richten ons op Dromen -> Doel -> Doen!

Yvonne Raaijmakers
Yvonne heeft een achterg ond in diverse management en advies functies in zowel het bedrijfsleven als overheid en inmiddels al jaren haar eigen praktijk ‘V-Power at Work’ (www.vpower.work), gevestigd te Heenvliet. Binnen haar praktijk werkt zij voor zowel bedrijven (m.n. verzuimbegeleiding en duurzame inzetbaarheid) als particulieren.
Yvonne is opgeleid tot vitaliteitscoach, life coach, loopbaancoach, paardencoach (EAC), natuurcoach, RET therapeut, orthomoleculair therapeut en gewichtsconsulent.
Beroepsmatig aangesloten bij: NOBCO, EMCC, CAT, KREAC en PuurGezond.

Waarin verschilt outdoor life coaching van andere vormen van coaching en welke rol spelen werkvormen daarin? Het gebruik van de omgeving als derde aanwezige element is typerend voor outdoor life coaching en maakt de inzet van speciale outdoor werkvormen belangrijk. In het woord om-geving zit de essentie van outdoor life coaching. Alles om je heen is bruikbaar en geeft voortdurend inzicht en inspiratie. Deze omgeving is feitelijk de natuur en deze helpt ons om weer dichter bij onze eigen natuur te komen. De omgeving is als het ware een spiegel van het innerlijk dus alles om je heen draagt bij aan het proces van coaching.


Wandelen is bovendien belangrijk om in het hier-en-nu te komen, het heeft een rustgevend effect en door het lichaam daadwerkelijk in beweging te brengen, komen gedachten, gevoelens en energie in beweging en worden de hersenen anders geprikkeld.

Tijdens deze buitensessie ontdek je hoe je als coach de symboliek van de omgeving voortdurend bij je coachingsproces kunt betrekken en wat het effect is als je zowel jezelf als de coachee letterlijk en figuurlijk in een andere omgeving plaatst. Kortom: een bijzondere ontdekkingstocht waarin we elkaar gaan onderzoeken en inspireren!


Noortje van den Elsen
Ik heb van mijn twee passies: coachen en wandelen, mijn werk kunnen maken! Door buiten te werken met mijn coachees ben ik helemaal in mijn (natuur) element en ik sta iedere keer weer versteld van het ongelooflijk grote effect ervan. Ik ben mijn hele leven al met heel veel plezier werkzaam als coach en trainer bij o.a. Randstad, Van den Broek en Partners en Vebego en heb in 2018 het lef gehad om mijn ultieme droom te verwezenlijken door voor mijzelf te beginnen onder de naam NOOR breekt door! ‘Noor’ betekent in het Arabisch ‘verlichtend’ en in mijn training en coaching wil ik echt doordringen tot de kern door belemmerende overtuigingen, hardnekkige belastende gewoonten en ineffectief gedrag te doorbreken en het mensen in hun werk en leven een stukje lichter maken. De beste beslissing van mijn leven en ik maakte direct een vliegende start. Het leek wel een sprookje, want ik ben een jaar lang drie dagen per week Durven – Leren – Doen coach geweest van de Efteling waar ik leidinggevenden en hun teams heb mogen begeleiden bij de transitie van performance management naar talentontwikkeling vanuit persoonlijk leiderschap. Sindsdien behoor ik tot de ‘vaste pool’ van Efteling coaches.
Ik ben gecertificeerd Outdoor Life Coach (ATMA), Noloc erkend loopbaanprofessional. In 2020 heb ik, samen met een HR professional uit mijn netwerk een nieuw concept in de markt gezet onder de naam ‘TalentRijker’ gericht op het zichtbaar maken van verborgen talent bij (MKB) organisaties.

Vanuit het systemisch werken maken we patronen en dynamieken zichtbaar. Doordat deze zichtbaar “op tafel” komen is het gemakkelijker om de relatie die de coachee heeft met het thema te bespreken en te onderzoeken. Verandering en beweging komen echter pas ná aanvaarding van alles wat in het nu aanwezig is. We werken vanuit die invalshoek vooral in eerste instantie aan het vergroten van de aanvaarding vanuit de coachee zelf. Daar waar de coachee vaak in gevecht is met datgene wat hij/zij wil veranderen gaan wij als begeleider juist daar de relatie mee aan door te werken met tafelopstellingen.


We kijken vervolgens vanuit 4 “brillen” naar het systeem van onze klant. Deze 4 brillen zijn: Insluiten, Ordening, Wederkerigheid en Bestemming.
Van hieruit stellen wij systemische vragen als: Waar worden mensen en gebeurtenissen buitengesloten? Hoe zit het met de ordening? Staat iedereen op zijn of haar eigen plek? Het zijn vragen die op een diepe laag in het systeem werken en waardoor de coachee richtingaanwijzers ontvangt om patronen te doorbreken en andere keuzes te maken.

Nicki van Heugten
Nicki van Heugten ondersteunt vanuit de rol als coach diverse organisaties bij ontwikkelvraagstukken van teams, leiderschap en de individuele medewerker. Zij is systemisch geschoold door o.a. Els Thissen, Jan Jacob Stam, Heather Plett, Guni Baxa, Stephan Hausner & Anne Linden.
Haar coachings- en trainingsbureau “Ja tegen Nu” is hiernaast ook een erkend opleidingsinstituut van waaruit zij andere coaches opleidt in systemische interventies. De trainingen “Tafelopstellingen in één dag”, “Systemisch werken met Teams”, “Vloerankers & Rituelen” en de 2 jarige opleiding “Leergang Systeem Opsteller” zijn stuk voor stuk drukbezochte trainingen en opleidingen.

In deze workshop introduceren we het nieuwe competentie model van de ICF en gaan we actief aan de slag om met deze competenties te oefenen. We ontdekken de verschillen en overeenkomsten en ontwerpen actief (nieuw) gedrag waarmee we deze nieuwe competenties (willen) vormgeven in onze toekomstige coachgesprekken.


Sinds 1998 hebben de huidige coach competenties van de ICF een stevig fundament gecreëerd voor het vakgebied coachen. Tot op de dag van vandaag worden alle accreditatie-, en certificeringsprocessen, om professioneel coach te worden bij de ICF, getoetst tegen deze core competenties. In ons professioneel vakgebied wordt regelmatig het competentie model gereviewed om ervoor te zorgen dat hij aan blijft sluiten bij de huidige professionele coach praktijk.
De afgelopen jaren zijn ruim 1.300 coaches van over de hele wereld bezig geweest met het reviewen van dit competentie model. De coaches vertegenwoordigen een brede diversiteit aan coach disciplines, achtergronden, coach stijlen en certificeringsniveaus. Dit heeft geleid tot een simpeler, meer gestroomlijnd en consistent Competentie model waar we in deze workshop mee gaan werken.

Charles Ruiters
Charles Ruiters is professioneel en gecertificeerd ICF PCC coach en trainer. Charles verzorgt als eindverantwoordelijke hoofdtrainer diverse ICF ACTP geaccrediteerde coachopleidingen tot (bewustzijns)coach. Charles werkt als trainer, coach, mentor en assessor op het gebied van coaching vanuit zijn eigen bedrijf. Ook is Charles auteur van diverse boeken, zijn meest recente boek is getiteld “Goedemorgen! Wat gaat jouw dag bijzonder maken?”. Dit boek staat in de top 3 van boeken gericht op zelfliefde.


Dirk Verhoeven
Dirk Verhoeven (1972) is sinds medio 2013 eigenaar van de Associatie voor Coaching. Met meer dan 15 jaar ervaring in het opzetten en coachend begeleiden van internationale multiculturele teams in een industriële omgeving, heeft hij in 2009 de stap gezet richting het Hoger Onderwijs. Hij is een ICF-PCC en Nobco/EMCC Senior Practitioner gecertificeerd coach en trainer van ons ACTP/EQA programma Certified Professional Coach en begeleid coaches in hun credential aanvraag bij zowel de ICF als de Nobco/EMCC. Hij is een erkent International ICF Assessor en actief bij de ACTO.

Startdatum: donderdag 27 mei 2021
  • Dag 1 – Goal Mapping op 27-05-2021 van 09:30 tot 16:30
  • Dag 2 – OutdoorLife Coaching op 15-06-2021 van 09:30 tot 16:30
  • Dag 3 – Tafelopstellingen op 27-09-2021 van 09:30 tot 16:30
  • Dag 4 – De Nieuwe ICF Competenties op 25-11-2021 van 09:30 tot 16:30

4 Dagen
Aarle-Rixtel
€ 500.00 p.p.

De Binnencirkel

Uitgebreid Professionaliseren voor Coaches

De Binnencirkel

4 dagen intensief professionaliseren met diverse thematiek en intervisie.
Meer Info

Peer 2 Peer Coaching

Samen oefenen voor Praktijkuren

Peer 2 Peer Coaching

Een half jaar onbeperkt samen oefenen om zo praktijkuren te maken en beter te worden in je vak.
Meer Info

Individuele Coaching

Wordt professioneel begeleid in je vraagstuk

Individuele Coaching

In een aantal gesprekken je resultaten bereiken door professionele begeleiding van onze gecertificeerde Coaches.
Meer Info

Mentoring & Supervisie

Wordt professioneel begeleid in je ontwikkeling als coach

Mentoring en Supervisie

Wil je je naast de opleidingen verder ontwikkelen als coach? Vraag een mentor of supervisie gesprek aan.
Meer Info

Credential Aanvraag

Begeleiding op je individuele credential aanvraag

Credential Aanvraag

Wil je begeleiding in je credential aanvraag voor zowel de Nobco/EMCC als de ICF, klik dan hieronder.
Meer Info