Certified Professional Coach Opleidingen

Als je met mensen werkt, op wat voor manier dan ook, heb je veel baat bij coachvaardigheden. Je kunt die vaardigheden namelijk op een hoop verschillende wijzen inzetten. In onze coaching opleidingen en trainingen staan de coachvaardigheden en coach competenties altijd centraal, maar daarnaast werken we ook erg ervaringsgericht. Iedereen krijgt de kans om dingen aan te dragen waar ze in hun werk of in hun privéleven tegenaan lopen. En aangezien wij vaak erg gevarieerde groepen heb qua leeftijd en werkveld, betekent dit dat we een hoop van elkaar kunnen leren! 

Professional coaching is vandaag de dag niet meer weg te denken. Het is een vaardigheid, die stap voor stap te leren valt. Met veel oefenen, sparren met andere deelnemers, reflectie op eigen gedrag en vaardigheden, praktijkuren, observatiemomenten, mentoruren, literatuurstudie en intervisie. De totale Certified Professional Coach opleiding bestaat uit twee grote delen, CPC-1 en CPC-2. Deze delen zijn achtereenvolgens of onafhankelijk van elkaar te volgen. CPC-1 is daarnaast ook in twee losse delen te volgen (CPC-1a en CPC-1b). Let op: CPC-1a en CPC-1b zijn alleen In Company te volgen, niet individueel! De CPC-1 als geheel is ook te volgen in een intensief week programma – de PC Week. De delen zijn gekoppeld aan de niveaus van coaching zoals ze ook herkend worden in de beroepsorganisaties International Coach Federation (ICF) en NOBCO/EMCC.

Hieronder tref je de verschillende Certified Professional Coach opleidingen aan en kun je doorklikken voor meer informatie of je inschrijven voor de opleiding die het beste bij jou past. Wanneer je eerst wil kennismaken met een van onze opleiders en wellicht nog wat vragen beantwoord wil hebben kun je rechts kiezen voor een persoonlijk kennismakingsgesprek of je inschrijven voor een van onze “Expedities”, waar je kennis kunt maken met onze manier van werken en vragen kunt stellen over het coachvak. 

Hieronder tref je de verschillende Certified Professional Coach opleidingen aan en kun je doorklikken voor meer informatie of je inschrijven voor de opleiding. Wanneer je eerst wil kennismaken met een van onze opleiders en wellicht nog wat vragen beantwoord wil hebben kun je rechts kiezen voor een persoonlijk kennismakingsgesprek of je inschrijven voor een van onze “Expedities”. 

Deel 1a - Foundation

Het fundament in een 2 daags programma

FOUNDATION COACH

Een meer oriënterende module waarin de basisnoties en competenties van de coach aan de orde komen.
Meer info

Deel 1b - Practitioner

Taakbekwaam coach in een 7 daags programma - Te volgen na deel 1a

PRACTITIONER COACH

Een meer technisch instrumenteel deel met veel aandacht voor de kracht van het vragenstellen, de coachovereenkomst en resultaatgericht coachen.
Meer info

Professional Coach Week

Taakbekwaam Coach in een intensieve week. Deel 1a & Deel 1b in één opleiding.

PROFESSIONAL COACH WEEK

Een solide basis waarin je de vaardigheden voor resultaatgericht coachen onder de knie krijgt.
Meer info

Deel 1 - Practitioner (ACC)

Taakbekwaam Coach in één 9 daags programma. Deel 1a & deel 1b.

PRACTITIONER COACH (ACC)

Solide basis waarin je de vaardigheden voor resultaatgericht coachen onder de knie krijgt.
Meer info

Deel 2 - Senior Practitioner (PCC)

Vakbekwaam Coach in één 10 daags programma. - Te volgen na deel 1

SENIOR PRACTITIONER COACH

In dit deel vindt verdere verdieping plaats. Je leert coachen op effectief gedrag, emoties en het werken met diverse tool.
Meer info

Veelgestelde vragen

Coach is een vrij beroep. In principe heb je dus geen diploma nodig om aan de slag te gaan als coach. Een gecertificeerde coach zal echter eerder gekozen worden dan een coach zonder relevant diploma. Als gecertificeerde coach kun je dus rekenen op meer werk. Daarnaast weet je zeker dat het beroep coach iets voor jou is en krijg je tijdens een coachopleiding alle belangrijke vaardigheden onder de knie. 

Er zijn een hoop coachopleiders in Nederland, dus waarom zou je nu juist voor de Associatie voor Coaching kiezen als opleider? Onze manier van lesgeven is persoonlijk, betrokken en ervaringsgericht. We gaan altijd aan de slag met echte casussen die onze studenten zelf aandragen!

Een opleiding tot coach bij de Associatie voor Coaching kost 3750 euro en je kunt kiezen voor het lange traject of het verkorte traject van een week.