Coaching

Het Peer2Peer Coach programma van de Associatie voor Coaching is bedoeld om je als coach verder te professionaliseren. Coachen is voornamelijk een vakgebied wat je ontwikkeld door veel te oefenen en hierop (structureel) te reflecteren. Met dit Peer2Peer programma word je gekoppeld aan een coach en een coachee om je vaardigheden als coach te oefenen en te ontwikkelen en als coachee wellicht je ontwikkelpunt verder uit te diepen in een coachgesprek.

Voldoen aan de eisen van de beroeps vereniging (ICF/EMCC)

De eisen van de beroepsverenigingen met betrekking tot het maken van praktijk uren worden steeds meer aangescherpt. Voor veel coaches blijkt het lastig voldoende praktijkuren te maken om zich op korte termijn te laten registreren als geaccrediteerd coach. Deze Peer2Peer Coaching helpt met het maken van deze praktijkuren. Elk uur dat je hier Peer2Peer coacht mag je opnemen in je coachregister en gebruiken als praktijkuur. Aangezien je je diensten als coach gebruikt om iemand te coachen en je je daarnaast beschikbaar stelt om gecoacht te worden door een andere coach, worden je eigen coachuren gezien als betaalde coachuren. Hiermee kun je de uren opnemen in het register als betaalde uren.

Met dit Peer2Peer programma word je gekoppeld aan een coach en een coachee om je vaardigheden als coach te oefenen en te ontwikkelen en als coachee wellicht je ontwikkelpunt verder uit te diepen in een coachgesprek. Via ons online systeem kun je contact met elkaar opnemen en de coachsessie afspreken. In onderling overleg stel je samen minimaal 6 sessies vast van 1 uur in een tijdsbestek van 6 maanden. Dit wil dus zeggen dat je 6 uur coacht en 6 uur gecoacht wordt in een tijdsbestek van 6 maanden. Je kunt gebruik maken van het online video systeem om de gesprekken te voeren. Ook bestaat de mogelijkheid de gesprekken op te nemen voor latere reflectie. Om je reflectie eenvoudig te kunnen uitvoeren hebben we een tweede online tool beschikbaar om je video’s te analyseren.

Peer2Peer Coaching wordt meerdere keren per jaar aangeboden en bestaat telkens uit een blok van 6 maanden. In deze 6 maanden is het de bedoeling dat je minimaal 6 coachgesprekken voert en minimaal 6 keer gecoacht wordt.

Het Peer2Peer programma staat ook open voor deelnemers die op dit moment bezig zijn met een geaccrediteerde coach opleiding. Dit kan een opleiding zijn welke geaccrediteerd is door de ICF of door de EMCC. Tijdens je inschrijving kun je aangeven dat je deelnemer van een opleiding bent. Je wordt dan (bij voorkeur) gekoppeld aan een andere deelnemer van een opleiding zodat je samen kunt oefenen. Bijna alle opleidingen met een geaccrediteerd programma eisen ook praktijkervaring. Via deze weg heb je een extra mogelijkheid mensen te coachen.

Startdatum: dinsdag 1 september 2020

2 Dagen
Online
€ 50.00 p.p.

De Binnencirkel

Uitgebreid Professionaliseren voor Coaches

De Binnencirkel

4 dagen intensief professionaliseren met diverse thematiek en intervisie.
Meer Info

Peer 2 Peer Coaching

Samen oefenen voor Praktijkuren

Peer 2 Peer Coaching

Een half jaar onbeperkt samen oefenen om zo praktijkuren te maken en beter te worden in je vak.
Meer Info

Individuele Coaching

Wordt professioneel begeleid in je vraagstuk

Individuele Coaching

In een aantal gesprekken je resultaten bereiken door professionele begeleiding van onze gecertificeerde Coaches.
Meer Info

Mentoring & Supervisie

Wordt professioneel begeleid in je ontwikkeling als coach

Mentoring en Supervisie

Wil je je naast de opleidingen verder ontwikkelen als coach? Vraag een mentor of supervisie gesprek aan.
Meer Info

Credential Aanvraag

Begeleiding op je individuele credential aanvraag

Credential Aanvraag

Wil je begeleiding in je credential aanvraag voor zowel de Nobco/EMCC als de ICF, klik dan hieronder.
Meer Info