De International Coach Federation (ICF)

De  International Coach Federation (ICF) is de grootste wereldwijde beroepsvereniging voor zakelijke en persoonlijke coaches, en een bron van informatie voor hen die een coach zoeken. De ICF is een non-profit organisatie, een vereniging van individuele professionals uit de hele wereld die zakelijke en persoonlijke coaching aanbiedt.

De ICF is opgericht om de integriteit van de coachingprofessie vorm te geven, te ondersteunen en te bewaken. Daartoe organiseert zij activiteiten, formuleert en bewaakt kwaliteitsnormen met en voor de individuele leden.

De International Coach Federation is gebouwd op een viertal belangrijke pijlers:

De pijlers zijn universeel, gelden wereldwijd en zijn van toepassing op elke vorm van coaching. Of het nu om lifestyle coaching, loopbaancoaching of executive coaching gaat, de aanpak van de coach zal altijd op deze 4 pijlers gebaseerd zijn.

Meer weten? Ga naar www.coachfederation.nl

EMCC Global

EMCC Global wil in heel Europa een ‘good coaching practice’ bevorderen, die door opdrachtgevers en gebruikers van coaches mag worden verwacht.
In dat kader zorgt EMCC Global voor 4 Europese kwaliteitskeurmerken:
European Individual Accreditation (EIA) voor coaches en European Quality Award (EQA) voor opleidingen voor coaches. En ook ESIA en ESQA.
Deze keurmerken worden geleidelijk ingevoerd in alle landen waar EMCC Global actief is, waaronder Nederland.

EMCC Global is een inclusieve organisatie voor allen die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van kwaliteit en het verder ontwikkelen van coaching en mentoring.

 • EMCC Global is pan-Europees.
 • EMCC Global is een onafhankelijke en onpartijdige non-profit organisatie.
 • EMCC Global wil alle belanghebbende partijen bij elkaar brengen waaronder:
  • zij die coaching en mentoring aanbieden (waaronder ook training en supervisie).
  • zij die werken aan wetenschappelijk onderzoek van coaching en mentoring.
  • zij die opdracht geven voor coaching en mentoring.
 • EMCC Global bevordert het ontwikkelen en vastleggen van kwaliteitseisen voor beroepscoaches.
Meer weten? Ga naar https://www.emccglobal.org/

Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)

NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, is een toonaangevende en gerespecteerde organisatie binnen de coachingwereld. Als dé autoriteit op het gebied van coaching in Nederland zet NOBCO zich vol passie in om de kwaliteit en professionaliteit van de coachingsbranche te waarborgen en te bevorderen. Als onderdeel van EMCC Global zorgt NOBCO voor een solide basis voor coaches die streven naar uitmuntendheid en internationale erkenning.

Binnen de Associatie voor Coaching werken we nauw samen met NOBCO om te zorgen voor een kwalitatief hoogstaande en effectieve coachingervaring. NOBCO helpt ons bij het ontwikkelen van onze coaches door middel van accreditatie, opleidingen, onderzoek en netwerkmogelijkheden. Wij vertrouwen op de NOBCO-standaarden om ons te verzekeren van het hoogste niveau van professionaliteit en ethiek binnen onze opleidingen.

Het verhaal van NOBCO begon met een groep toegewijde professionals die een gedeelde passie hadden voor het bevorderen van de kwaliteit van coaching. Door de jaren heen is NOBCO uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van coaching, waarbij ze zowel coaches als cliënten ondersteunen en verbinden op hun reis naar persoonlijke en professionele groei.

NOBCO’s missie reikt verder dan het stellen van hoge normen en het waarborgen van kwaliteit. Ze streven naar een toekomst waarin coaching een onmisbare en positieve impact heeft op het leven van mensen en organisaties. Door samen te werken met NOBCO dragen we bij aan het realiseren van deze visie en het creëren van een branche waarin cliënten vol vertrouwen de juiste coaching kunnen vinden om hun doelen te bereiken.

De samenwerking tussen de Associatie voor Coaching en NOBCO zorgt voor een vruchtbare uitwisseling van kennis, expertise en ervaring. Samen zijn we in staat om een betere toekomst voor coaching te creëren en mensen te helpen hun volledige potentieel te realiseren.

Meer weten? Ga naar https://www.nobco.nl/

De Toegevoegde Waarde van ICF, EMCC Global en NOBCO

De samenwerking tussen de Associatie voor Coaching en deze gerenommeerde organisaties zorgt voor een krachtige combinatie die onze geaccrediteerde opleidingsprogramma’s naar een hoger niveau tilt. Door het volgen van een opleiding bij de Associatie voor Coaching, die wordt ondersteund door ICF, EMCC Global en NOBCO, kunnen onze studenten rekenen op:

 1. Erkenning en accreditatie op zowel nationaal als internationaal niveau, waardoor hun professionele geloofwaardigheid wordt versterkt.
 2. Toegang tot de meest recente inzichten, onderzoek en best practices binnen de coaching- en mentoringbranche.
 3. Een uitgebreid netwerk van professionals en mogelijkheden om te leren van en samen te werken met experts uit verschillende landen en culturen.
 4. Voortdurende professionele ontwikkeling en groei, ondersteund door de hoogste ethische normen en richtlijnen.
 5. De mogelijkheid om een verschil te maken in het leven van cliënten en organisaties door het toepassen van bewezen coachingmethoden en -technieken.

Bij de Associatie voor Coaching zijn we er trots op om samen te werken met ICF, EMCC Global en NOBCO, en we geloven dat deze samenwerkingen ons in staat stellen om de beste coachingopleidingen aan te bieden. Onze geaccrediteerde opleidingsprogramma’s zijn ontworpen om de vaardigheden, kennis en expertise van onze studenten te ontwikkelen, zodat zij met vertrouwen en succes hun carrière in de coachingwereld kunnen voortzetten.

Ontdek de kracht van onze samenwerking met ICF, EMCC Global en NOBCO en ervaar de toegevoegde waarde die deze instellingen bieden aan onze geaccrediteerde opleidingsprogramma’s. Meld u vandaag nog aan en start uw reis naar professionele uitmuntendheid in coaching.

Professional Coach Week

ICF ACC (Level 1) en NOBCO/EMCC Global Practitioner opleiding in één week

PROFESSIONAL COACH WEEK

Een solide basis waarin je de vaardigheden voor resultaatgericht coachen onder de knie krijgt.
Meer info

Deel 1 - ACC / Practitioner

9 daags ICF ACC (Level 1) & NOBCO/EMCC Global Practitioner programma

PRACTITIONER COACH (ACC)

Een solide basis waarin je de vaardigheden voor resultaatgericht coachen onder de knie krijgt.
Meer info

Deel 2 - PCC / Senior Practitioner

10 daags programma ICF PCC (Level 2) & NOBCO/EMCC Global Senior Practitioner

SENIOR PRACTITIONER COACH

In dit deel vindt verdere verdieping plaats. Je leert coachen op effectief gedrag, emoties en het werken met diverse tools.
Meer info