Welkom in de Couwenbergh!

Rijd of loop je over de Dorpsstraat, zeg maar gerust de Champs-Élysées van Aarle-Rixtel, dan kun je maar moeilijk om De Couwenbergh heen. Het historische pand staat midden in het hart van het lieflijke Aarle-Rixtel. Dat kun je ook symbolisch zien; De Couwenbergh heeft een centrale plek in de samenleving en historie van het dorp. Bijna elke Aarlenaar is er weleens geweest. Vaak op belangrijke en feestelijke momenten in zijn of haar leven.

De Couwenbergh, anno 1855, is de David Bowie van de gebouwen. Zó veel gedaantewisselingen heeft het in zijn lange leven al ondergaan. Het fungeerde als gemeentehuis, als jongensschool en als politiebureau – overigens nooit tegelijkertijd. Nu worden bezoekers er nog steeds geboeid, maar dan door de bijzondere architectuur en de bijzondere sfeer die De Couwenbergh als locatie uitstraalt. Onze medewerkers zijn de levende synoniemen van gastvrijheid. En elke zaal heeft een ander gezicht.

Hartelijkheid en gezelligheid

Het pand bevat, zowel van binnen als van buiten, zó veel kenmerkende details dat een interieurliefhebber of fotograaf zich er voelt als een kind in een snoepwinkel. Een dubbele trap leidt naar een bordes, ideaal voor trouwfoto’s. Of huldigingen van voetbalteams, zoals je wilt. En wat te denken van het klokje op de nok? Een creatie uit 1979 van Petit & Fritsen uit ons eigen Aarle-Rixtel. Support your locals zat er bij ons al vroeg in.

Gezien vanaf de buitenkant lijkt De Couwenbergh misschien een wat statig pand met een formele uitstraling. Maar eenmaal binnen verdwijnen drempels spontaan. Daar hangt een sfeer van hartelijkheid en gezelligheid. Als je je zintuigen activeert, voel je het bourgondische Brabant.