ICF, Post-HBO én Nobco/EMCC accreditatie

Als ENIGE opleidingsinstituut bieden wij zowel het ICF als het Nobco/EMCC keurmerk voor onze coachopleidingen! Dat is uniek in Nederland en vindt je nergens anders. Waar deze twee grote beroepsverenigingen, de ICF (Internationale Coach Federation) en EMCC (European Mentoring & Coaching Council) precies voor staan, leggen wij elders op deze website uit https://associatievoorcoaching.com/wat-is-coachen/wat-is-icf-en-emcc/

Zowel onze opleidingen als onze trainers zijn eveneens gecertificeerd bij het CPION.

Praktisch en resultaatgerichtheid
Onze trainingen zijn zeer praktijkgericht. We hebben weliswaar een goede theoretische onderbouwing, maar onze trainingen zijn vooral gericht op concreet handelen. Met veel oefenen, sparren met andere deelnemers, reflectie op eigen gedrag en vaardigheden, praktijkuren, observatiemomenten, mentoruren, literatuurstudie en intervisie.

In de aanpak van de Associatie voor Coaching herken je (Brabantse?) nuchterheid. Daar waar coaching vaak ook als zweverig gezien wordt, met sloffen en de kaarsjes aan, zul je bij ons in het ‘samen leren’ vooral resultaatgerichtheid en bewuste aandacht voor elke deelnemer ervaren. Niet voor niets zeggen wij hier vaak: Coachen is niet soft!

Consistent
Onze trainingsvormen kloppen met ons gedachtegoed. Aansluiten bij de coachee is één van de principes van coaching. De groep wordt getraind op basis van coachende principes als:

  • bewustwording
  • inzicht
  • verantwoordelijkheid nemen en delen
  • evenwaardigheid
  • resultaatgerichtheid

Onze trainers zijn échte coaches.

 

Managementervaring
Veel managementtrainingen worden verzorgd door trainers die zelf nog nooit hebben leidinggegeven. Onze senior-trainers hebben zelf jarenlang leiding gegeven, met werkervaring in diverse bedrijfstakken.

 

Zeer ervaren

Wat maar weinigen weten maar wel degelijk van belang is. De Associatie is pionier in het vakgebied. Van alle coachopleiders in Nederland zijn wij als éérste begonnen met opleidingen rondom coaching als managementstijl  en daar ook in gespecialiseerd. Sinds de oprichting in 1992 hebben we vele projecten in diverse organisaties begeleid en helpen realiseren.

 

De bron en grondlegger

Als een thema populair wordt treedt er verwatering op. Dat is bij ons niet het geval. De grondlegger van de Associatie voor Coaching, Willem Verhoeven, schreef in hetzelfde jaar zijn bestseller ‘De manager als coach’. Hij is als bron van onze filosofie nog altijd van dichtbij betrokken. Het gedachtegoed is in de voorbije jaren verder ontwikkeld en uitgewerkt in een aantal zeer praktische opleidingen, en een dozijn praktische boeken. De langlopende opleidingen tref je bovenin het menu “opleidingen”. Hieronder staan enkele korte opleidingen vermeld. De boeken van Willem Verhoeven zijn te vinden via deze link.

Coachend Begeleiden

1 daagse

Coachend Begeleiden

Sturen zonder de baas te spelen.
Meer Info

Kunst van het vragen stellen

1 daagse

Kunst van het vragen stellen

Antwoorden zetten een punt, vragen brengen de zaak in beweging.
Meer Info

Coachen van team ontwikkeling

1 daagse

Coachen van team ontwikkeling

Het krachtig begeleiden van teams.
Meer Info

Afspreken en Aanspreken

1 daagse

Afspreken en Aanspreken

Het eenvoudige motto, ‘afspraak is afspraak’ blijkt in de praktijk toch moeilijk te zijn
Meer Info

Ondernemen voor Coaches

2 daagse

Ondernemen voor Coaches

Een goede coach zijn, blijkt heel wat anders dan een goede ondernemer zijn.
Meer Info

Trans-actionele Analyse

2 daagse

Trans-actionele Analyse

Het denkkader van de Transactionele Analyse is voor coaches een zeer krachtig hulpmiddel.
Meer Info