Toonaangevende Accreditaties:

Bij de Associatie voor Coaching gaan we verder dan de standaard. Wij zijn het enige opleidingsinstituut in Nederland dat zowel het ICF- als het NOBCO/EMCC Global-keurmerk biedt voor onze coachopleidingen. Deze erkenningen getuigen van de hoogwaardige kwaliteit van onze programma’s. Meer over de waarden en betekenis van deze keurmerken lees je elders op onze website.

Praktische Focus en Resultaatgerichtheid:

Bij ons draait het om daadwerkelijke transformatie. Onze trainingen zijn sterk praktijkgericht en richten zich op tastbare resultaten. Theorie is belangrijk, maar de nadruk ligt op praktisch handelen. Door middel van interactieve sessies, peer-to-peer feedback, reflectie op eigen ontwikkeling, praktijkuren, mentorschap, literatuurstudie en intervisie creëren we een omgeving die groei en verandering stimuleert.

Nuchterheid en Bewuste Aandacht:

In ons Brabantse DNA herken je een nuchtere en resultaatgerichte aanpak. Terwijl coaching soms als zweverig wordt gezien, bieden wij een omgeving van bewuste aandacht en tastbare vooruitgang. Bij ons gaat coachen niet gepaard met kaarsen, maar met concrete doelen en meetbare resultaten.

 

Coachende Principes – “We Practice what we preach”:

Onze trainingsaanpak is gebaseerd op de coachende principes, waarbij we onder andere focussen op bewustwording, inzicht, verantwoordelijkheid nemen en delen, evenwaardigheid en resultaatgerichtheid. Deze principes lopen als een rode draad door al onze programma’s.

Ervaring en Expertise:

Onze trainers hebben niet alleen ervaring als trainer maar zijn zelf ook doorgewinterde professionele coaches. Dit geeft onze trainingen een uniek en waardevol perspectief. Hun diverse achtergronden en jarenlange ervaring dragen bij aan de praktische relevantie van onze programma’s.

 

Pioniers in het Vakgebied:

Wij zijn trots om pioniers te zijn in de coachingsindustrie. Al sinds 1992 zetten we de standaard. Onze grondlegger, Willem Verhoeven, schreef ‘De manager als coach’, een bestseller die onze filosofie verankerde. We hebben talloze projecten binnen diverse organisaties begeleid en gerealiseerd, en deze ervaring vertaalt zich in onze opleidingen.

Gedachtegoed van Dichtbij:

Ons gedachtegoed blijft authentiek en onverdund. Willem Verhoeven, de grondlegger van de Associatie voor Coaching, is nog steeds nauw betrokken bij onze visie. Dit waarborgt de consistentie en diepgang van onze benadering. De oorspronkelijke filosofie is verder uitgewerkt in praktische opleidingen en boeken, waardoor we een breed scala aan kennis en ervaring bieden.

Wij nodigen je uit om de wereld van coaching te ontdekken via onze diverse opleidingen en boeken. Als pionier en bron van dit vakgebied blijven we trouw aan onze missie: jouw coach potentieel ontwikkelen met tastbare, meetbare resultaten.

Professional Coach Week

ICF ACC (Level 1) en NOBCO/EMCC Global Practitioner opleiding in één week

PROFESSIONAL COACH WEEK

Een solide basis waarin je de vaardigheden voor resultaatgericht coachen onder de knie krijgt.
Meer info

Deel 1 - ACC / Practitioner

9 daags ICF ACC (Level 1) & NOBCO/EMCC Global Practitioner programma

PRACTITIONER COACH (ACC)

Een solide basis waarin je de vaardigheden voor resultaatgericht coachen onder de knie krijgt.
Meer info

Deel 2 - PCC / Senior Practitioner

10 daags programma ICF PCC (Level 2) & NOBCO/EMCC Global Senior Practitioner

SENIOR PRACTITIONER COACH

In dit deel vindt verdere verdieping plaats. Je leert coachen op effectief gedrag, emoties en het werken met diverse tools.
Meer info

Coachend Begeleiden

1 daagse

Coachend Begeleiden

Sturen zonder de baas te spelen.
Meer Info

Kunst van het vragen stellen

1 daagse

Kunst van het vragen stellen

Antwoorden zetten een punt, vragen brengen de zaak in beweging.
Meer Info

Coachen van team ontwikkeling

1 daagse

Coachen van team ontwikkeling

Het krachtig begeleiden van teams.
Meer Info