Mentor Coaching en

Met mentor coaching en supervisie bieden wij Professionele Coaches de mogelijkheid beter te worden in hun vak. De mentees worden individueel of in een groep gecoacht op hun coachende vaardigheden. In principe kun je met elke vraag in het kader van jouzelf als coach bij een mentor terecht. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Ik merk dat ik vastloop in mijn reflectie en heb behoefte aan verdieping van mijn zelfreflectie?
 • Ik heb al een tijdje een coachpraktijk en ik merk dat sommige coachees me veel energie kosten, hoe kan ik daar mee omgaan?
 • Hoe voer ik een 3-gesprek met coachee en zijn/haar leidinggevende?
 • Heeft het zin om me te specialiseren in een bepaalde branche of discipline?
 • Ik merk dat ik veel adviezen geef en wil graag begeleiding hoe ik hier mee kan stoppen?
 • Soms denk ik dat ik het erg goed weet wat goed is voor mijn coachee, als ik dan reflecteer dan merk ik dat ik vaak projecteer. Hoe stop ik met projecteren?
 • Tot hoe ver ga je in het begeleiden van een coachee, hoeveel ben je bereikbaar en waar liggen andere grenzen?

Je zoekt een professionele mentor, een goede supervisor die resultaten boekt met jou, die kwaliteit levert en duurzame gedragsverandering realiseert bij jou als professioneel coach. Transparant en uitdagend is en met wie het plezierig samenwerken is. Bij de Associatie voor Coaching beschikken we over deze mentorcoaches en supervisoren.

Alle mentoren en supervisoren aangesloten bij de Associatie voor Coaching zijn erkend en gecertificeerd op minimaal Nobco/EMCC Senior Practitioner (EIA) niveau en/of ICF Professional Certified Coach niveau. Daarnaast hebben enkele (Dirk Verhoeven & Marie-Louise Magis) hun ESQA erkende Supervisie opleiding afgerond. Voordat één van deze onafhankelijke keurmerken wordt toegekend moeten deze mentoren en supervisoren eerst hun kwaliteiten en ervaringen als coach, mentor en supervisor aantonen. Door de strenge eisen aan opleidingsuren, intervisie en zelfreflectie blijven deze mentoren en supervisoren zich daarnaast voortdurend professionaliseren.

We starten met het contracteren van je mentorcoach – supervisie vraag. We onderzoeken wat je wil gaan bereiken met de mentorcoaching en verscherpen je resultaatvoorstelling en bijbehorende doelen. We stellen samen vast welke maatregelen van succes zijn in de samenwerking en wat nog meer nodig is om aan de slag te kunnen.

We zijn zeer praktisch ingesteld en werken daarom ook graag vanuit je eigen directe praktijk. Hierdoor is onze werkwijze meestal zo dat wij video materiaal verzoeken wat gelieerd is aan de te ontwikkelen vaardigheden of de vragen die er zijn. Op basis van dit materiaal gaan we samen concreet aan de slag. Ook het ontwikkelen van bepaalde competenties gebeurt in praktijkgesprekken waarop we samen terugblikken.

We geven gerichte mondelinge feedback in de sessies, aan de hand van de gerichte voorbeelden uit de sessies, zodat je begrijpt wat er gedaan dient te worden om een dieper niveau van meesterschap in coaching te ontwikkelen.

Een mentorcoach of supervisor:

 • Is betrouwbaar en heeft de mogelijkheid om verbinding te maken met de mentee in termen van pasvorm, chemie en compatibiliteit.
 • Is iemand die de mentee aanmoedigt om verder te reiken dan wat de mentee in eerste instantie voor mogelijk houdt, helpen bij het verbreden van hun creatieve proces.
 • Toont een gelijk partnerschap aan door open, kwetsbaar en bereid te zijn om passende risico’s te nemen, bijvoorbeeld bij het geven van feedback die een of beide personen ongemakkelijk kan maken.
 • Heeft de mogelijkheid om ondersteunend en authentiek te zijn in het erkennen en vieren van prestaties en groei gedurende het hele proces.
 • Biedt veiligheid  en vertouwen en is in staat om waardering en respect te tonen voor de unieke stijl van elke mentee.
 • Stimuleert de ontwikkeling van de eigen coachingstijl van de mentee
 • Is bereid om zowel zichzelf als mentee verantwoordelijk te houden voor de prestaties en om periodiek wederzijdse beoordeling van de effectiviteit van de relatie aan te moedigen

De kosten bedragen € 150,00 per uur (ex BTW) met inbegrip van eventuele voorbereiding. Als de gesprekken niet op kantoor van de Associatie voor Coaching plaatsvinden, worden reiskosten doorbelast. Deze zijn € 0,28 per kilometer en € 50,– per uur reistijd. 

Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW. Vrijstelling van BTW is mogelijk. Je betaald in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Het is ook mogelijk om als groep van mentees te professionaliseren en begeleid te worden door een mentorcoach / supervisor. We houden hiervoor elke maand observatie sessies met de groep. In totaal zijn er per groep 6 ochtend of middag sessies waarin je met 4 deelnemers coachgesprekken voert. 

Alvorens je het coachgesprek start contracteren we gezamenlijk de leer-, ontwikkel punten van de mentee. Hierna voer je “live” een coachgesprek met een andere deelnemer van de groep over zijn of haar leer-, ontwikkelpunt. Hierna geven we contructieve feedback op datgene wat we hebben waargenomen en gaan hierover met de mentee en de groep in gesprek.     

Mentor Gesprek

150,- Per gesprek (Ex BTW)
 • Gespreksduur 1 uur
 • Prijs per gesprek
 • 1 Mentee
Gesprek

Mentor Traject

1495,- Per traject (Ex BTW)
 • 10 gesprekken van 1 uur
 • Prijs per traject
 • 1 Mentee
Traject

Groep Supervisie

1495,- Per Coach (Ex BTW)
 • Groepsgewijs leren en ontwikkelen
 • 6 Sessies van 3,5 uur
 • incl. Lunch of Diner
Groep

De Binnencirkel

Uitgebreid Professionaliseren voor Coaches

De Binnencirkel

4 dagen intensief professionaliseren met diverse thematiek en intervisie.
Meer Info

Peer 2 Peer Coaching

Samen oefenen voor Praktijkuren

Peer 2 Peer Coaching

Een half jaar onbeperkt samen oefenen om zo praktijkuren te maken en beter te worden in je vak.
Meer Info

Individuele Coaching

Wordt professioneel begeleid in je vraagstuk

Individuele Coaching

In een aantal gesprekken je resultaten bereiken door professionele begeleiding van onze gecertificeerde Coaches.
Meer Info

Mentoring & Supervisie

Wordt professioneel begeleid in je ontwikkeling als coach

Mentoring en Supervisie

Wil je je naast de opleidingen verder ontwikkelen als coach? Vraag een mentor of supervisie gesprek aan.
Meer Info

Credential Aanvraag

Begeleiding op je individuele credential aanvraag

Credential Aanvraag

Wil je begeleiding in je credential aanvraag voor zowel de Nobco/EMCC als de ICF, klik dan hieronder.
Meer Info