Skip to content

Drs. Ardie Nooijen-Kuijpers | MCC | SP | ESIA

Coachen vraagt om vakmanschap. Het begint met de juiste intenties en ‘gereedschappen’. Jijzelf bent als coach je belangrijkste instrument in relatie tot een coachee. Ik help jou graag jezelf beter te kennen en de ander te helpen met zijn of haar ontwikkelwens.

Mijn carrière begon ruim 30 jaar geleden als praktijk houdend logopedist en spraak-en taalpatholoog, met een voorliefde voor communicatie. Mijn psychologisch veranderwerk vindt zijn oorsprong o.a. in NLP en RET. Ik heb een coachpraktijk genaamd ‘ORATO’ in Nuenen. Wat me fascineert is iemands ‘binnenkant’ in relatie tot zijn of haar ‘buitenkant’ en vice versa. Een opleiding tot Image Master was in dit kader verrijkend. Mijn werk als Speaking Circle – facilitator is fundamenteel voor mijn coach- en supervisiewerk en samen met Europese collega’s maak ik me sterk voor ‘Relational Presence’. 10 Jaar op een Freudiaanse bank, in psychoanalyse, met aansluitend een proces om hierover een boek te schrijven, waren van onschatbare waarde voor mij en mijn werk. Zo ook mijn vakmanschap in Herbeslissen (Redicision Therapy als specialisatie binnen TA).
Samen met andere vakspecialisten ontwikkel en geef ik leertrajecten waarbij identiteit en bewustwording centraal staan. Andere keren ben ik voorzitter en bezig met leidinggeven in allerlei samenwerkingsverbanden. Mijn werk combineer ik met mijn privé- en maatschappelijk leven, waarin mijn man, dochter en zoon onmisbaar zijn.

Ik help mensen graag een helder antwoord te vinden op welke vraag dan ook. Sinds 2004 werk ik als professioneel coach voor bedrijven, gemeenten en zorgorganisaties. Met ingang van 2018 leid ik namens de Associatie voor Coaching mensen op tot professioneel coach of train ik deelnemers van diverse (in-company) trainingen. Diepgang, warmte, hand in hand met pragmatiek en altijd resultaat gericht, dat typeert mij. Ik hou van ‘doen wat nodig is’ als ondernemend en betrokken mens. Bij de ICF sta ik internationaal en in Nederland als 10e Master Certified Coach (MCC) geregistreerd. Tevens ben ik Senior Practitioner Coach geregistreerd bij de NOBCO en als erkend ESIA Supervisor bezig met de verdere professionalisering van coaching als beroep. Supervisie en mentoring geven me veel werkplezier.

Voor mij is ‘in beweging blijven’, letterlijk en figuurlijk, belangrijk. Mijn bedrijfsmotto is: ‘Even stil staan . . . om verder te komen!’. Professioneel Coachen brengt iets moois in de wereld en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Kortom, Ik heb iets met ‘een gesprek van mens tot mens’. Jij ook?

     

Meer informatie kun je vinden op mijn linkedIn profiel https://www.linkedin.com/in/ardienooijenkuijpers/ of website www.orato.nl