Skip to content

Charles Ruiters | MCC | SP | ESIA

Charles Ruiters (1966) z’n professionele ervaring beslaat meer dan 30 jaar binnen internationaal opererende organisaties, in functies zoals engineer, projectmanager en als leidinggevende. Daarna gooide hij het roer om, en werd mede-eigenaar van een succesvol trainingsbureau in persoonlijke ontwikkeling en professionele coaching.

Charles traint en coacht al meer dan 15 jaar ondernemers, managers en ‘young professionals’ op het gebied van persoonlijke groei, authentiek leiderschap, relatiemanagement en effectieve communicatie.

Charles creëert een rustige, veilige en open sfeer om te mogen onderzoeken en te ontdekken. Hij weet jouw vraagstuk te kantelen naar meerdere perspectieven. Zijn warme aanwezigheid en open, alerte vraagstelling biedt jou alle ruimte om tot inzichten te komen, overtuigingen te herzien en te vertrouwen op jezelf. Met zijn aanstekelijk enthousiasme, prettige energie en zin in het leven weet hij iedereen te raken die op zijn pad komt.

“Voor mij gaat het in coaching over openstellen, verbinden en focussen op wat werkt. Dit verschilt natuurlijk per persoon. Luisteren, geen agenda hebben, niet oordelend zijn en de juiste, empowerende vragen stellen – dat is hoe mijn coaching jouw proces snel, effectief en succesvol ondersteunt”.

Sinds juni 2022 is Charles gecertificeerd coach op Master Certified Coach (MCC) niveau volgens de International Coach Federation (ICF). Sinds 2017 is hij geregistreerd mentor coach binnen de ICF. In 2021 heeft hij de door EMCC erkende Supervisieopleiding coaching voor coaches gevolgd. Binnen NOBCO/EMCC is hij sinds augustus 2022 erkend als Senior Practitioner Coach.