Skip to content

Dirk Verhoeven | PCC | SP | ESIA

Dirk Verhoeven (1972) is sinds medio 2013 (mede) eigenaar van de Associatie voor Coaching. Met meer dan 15 jaar ervaring in het opzetten en coachend begeleiden van internationale multiculturele teams in een industriële omgeving, heeft hij in 2009 de stap gezet richting het Hoger Onderwijs. Binnen Avans Hogeschool, NCOI en LOI zijn diverse onderwijsprogramma’s ontwikkeld waarin coachend leren en coachend begeleiden van studenten en (jonge) ondernemers zijn geïntroduceerd.

“Mijn passie ligt in het ontwikkelen en trainen van educatieve programma’s waarin coaching als begeleidings- en managementstijl de basis vormt. Of het nu kinderen, studenten, ondernemers of ondernemende werknemers zijn, ik geniet ervan wanneer mensen leren en zich ontwikkelen door eigen ontdekkingen. Volgens Michelangelo is beeldhouwen niets anders dan het beeld bevrijden uit de steen. Volgens mij is coachen het bevrijden van potenties uit de mens!”

Sinds 2014 is Dirk gecertificeerd coach op Professional Certified Coach (PCC) niveau volgens de International Coach Federation (ICF). In 2015 heeft hij de eerste ESQA erkende opleiding tot Supervisor gevolgd. In 2016 is hij door de International Coach Federation (ICF) benoemd tot International Coach Assessor en sinds die tijd zet hij zich meer en meer actief in voor het coachvak door actieve participatie in o.a. de ACTO (Accredited Cooach Training Organisation). Begin 2020 heeft hij ook voor de NOBCO/EMCC Global zijn Senior Practitioner credential gehaald. In 2023 behaalde hij bij EMCC Global zijn ESIA als erkent supervisor voor professionele coaches.