Druk, Druk, Druk

Met de vakantie voor de deur is menigeen druk bezig nog snel voor de vakantie allerlei zaken af te ronden. Daarnaast is er vaak ook de zogenoemde ‘vakantiestress’, vaak te wijten aan de voorbereiding en de volgepropte activiteiten kalender van de vakantie. Jouw tijd gaat echter niet verloren, omdat hij wordt opgesoupeerd door je baas, je medewerkers, je collegae, jouw klanten, je partner of door wie dan ook. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw tijdbesteding en de keuzes die je daarin maakt. Voor je op een ander moppert, is het wellicht verstandig om eerst even een blik in de spiegel te werpen.

 

  1. Hoeveel afspraken heb je lopen?

Heb jij ook altijd van die lijstjes met dingen die je nog allemaal moet doen? Worden ze ooit korter? Of komen er voor elk karweitje dat je eraf streept, twee bij? De meeste mensen zijn zo coöperatief en willen zo goed hun best doen, dat ze hun agenda overladen. Maar wanneer je honderd dingen tegelijk wilt doen, dan kan het niet anders of een aantal daarvan raakt tussen de wal en het schip. We raken gefrustreerd dat we onze afspraken niet na kunnen komen, en zo werken we onszelf in de stress. De andere partij met wie we afspraken gemaakt hebben, durft ons er ook niet goed op aan te spreken. Die ziet dat we hard werken en goed ons best doen en wil ons niet demotiveren. En zo houden we met elkaar het mechanisme in stand dat er veel te veel afgesproken wordt, waarvan de helft vervolgens niet nagekomen wordt. Maak daarom alleen afspraken over zaken die echt belangrijk én urgent zijn. De rest kan allemaal wachten.

 

  1. Heb je je prioriteiten helder?

Als je 100 prioriteiten hebt, dan heb je er geen. En als je geen prioriteiten hebt, dan verval je gauw in een vorm van ‘inboxmanagement’. Je krijgt mails en berichten binnen via diverse ‘Inboxen’ en je dagtaak bestaat er uit die zaken af te handelen en weer in de Óutbox’ te deponeren. En hoe meer er in je ‘Inbox’ komt des te drukker heb je het. Daarentegen, wanneer je helder voor ogen hebt, wat je doelen zijn, dan is de keuze voor waar je tijd en energie in steekt ook een heel stuk gemakkelijker.

 

  1. Kun je ook ‘Nee’ zeggen?

Vraag en antwoord vormen vaak een soort stimulus-respons keten. Iemand stelt een vraag en in een geconditioneerde reflex geven we het antwoord. Maar het is maar de vraag of dat de beste actie is. Soms is het beter dat men zelf eens wat dieper nadenkt, of is het beter dat men de vraag aan iemand anders stelt. Een heleboel vragen worden ook uit gemakzucht gesteld. ‘Wat is het telefoonnummer van ….?’ Kijk zelf in het systeem.

 

  1. Ben je altijd bereikbaar?

Kun je de telefoon laten rammelen, het ‘bliepje’ van je telefoon of mail negeren, of wint je nieuwsgierigheid het uiteindelijk toch? Als je geconcentreerd wil werken, vergeet dan niet om ook je  telefoon, mail en andere meldingen op ‘niet storen’ te zetten. Je kunt bijvoorbeeld de telefoontjes door iemand anders laten opvangen, je kunt de stekker uit het stopcontact trekken, of je kunt telefoon en meldingen gewoonweg laten rammelen tot de partij aan de andere kant opgeeft. Keuze genoeg. Die moet je alleen zelf maken. Dat is bewust gedrag. Altijd opnemen is een geconditioneerde reflex.

 

  1. Bouw jij voldoende rust in?

In het boekje ‘Staccatocultuur’ van de socioloog Zijderveld, schetst hij hoe in onze maatschappij alles steeds sneller, beter en goedkoper moet. Ledigheid is uit den boze. In de huidige maatschappij bannen we elk moment van rust uit. Alle tijd vullen we met activiteit. Zelfs de vakantie die is om uit te rusten moet actief doorgebracht worden. Zijderveld trekt de parallel met de muziek. Wanneer een muziekstuk geen momenten van rust kent, dan wordt het jachtig. Een moment van rust is een wezenlijke fase tussen twee fasen van activiteit. Zeker voor mensen met creatieve beroepen is rust een belangrijk element in het dagelijkse bestaan. Zonder de nodige rust geen creativiteit. Van Einstein is bijvoorbeeld bekend dat hij dagenlang kon dagdromen en topsporters zetten alleen een topprestatie neer door geregeld ‘hun rust’ te pakken. Geniet daarom van jouw rust, fijne vakantie!


Korte opleidingen

Hieronder tref je de verschillende korte opleidingen aan en kun je doorklikken voor meer informatie of je inschrijven voor de opleiding. Wanneer je eerst wil kennismaken met een van onze opleiders en wellicht nog wat vragen beantwoord wil hebben kun je rechts kiezen voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Coachend Begeleiden

1 daagse

Coachend Begeleiden

Sturen zonder de baas te spelen.
Meer Info

Kunst van het vragen stellen

1 daagse

Kunst van het vragen stellen

Antwoorden zetten een punt, vragen brengen de zaak in beweging.
Meer Info

Coachen van team ontwikkeling

1 daagse

Coachen van team ontwikkeling

Het krachtig begeleiden van teams.
Meer Info

Afspreken en Aanspreken

1 daagse

Afspreken en Aanspreken

Het eenvoudige motto, ‘afspraak is afspraak’ blijkt in de praktijk toch moeilijk te zijn
Meer Info

Ondernemen voor Coaches

1 daagse

Ondernemen voor Coaches

Een goede coach zijn, blijkt heel wat anders dan een goede ondernemer zijn.
Meer Info

Trans-actionele Analyse

2 daagse

Trans-actionele Analyse

Het denkkader van de Transactionele Analyse is voor coaches een zeer krachtig hulpmiddel.
Meer Info

Recommended Posts