Over Marie-Louise Magis

Als echtgenote, moeder, oma, collega, vriendin, (schoon-) zus, vrijwilliger enzovoorts, sta ik midden in het leven. Met ruim 45 jaar werkervaring in de diverse takken van de gezondheidszorg en het onderwijs, mag ik wel stellen dat daar mijn expertise ligt. Het lukt me steeds beter om alle losse draden samen te knopen tot een mooi tapijt. Dit komt o.a. tot uiting in mijn eigen praktijk waar ik mensen begeleid om anders te leren omgaan met stress; bijvoorbeeld bij burn-out gerelateerde klachten en Verlies en Rouwbegeleiding. Leren leven in het Hier en Nu is een belangrijke pijler om anders om te gaan met stress.
Ondanks de ernst waar ik mee werk, zijn relativeren en humor belangrijke aspecten voor mijn werkwijze. Dit kan met Face to Face gesprekken, maar ook e-coaching behoort tot de mogelijkheden.

Wat doe je bij de Associatie voor Coaching?

Sinds 9 jaar ben ik als trainer verbonden aan de Certified Professional Coach opleiding van de Associatie voor Coaching. Samen met mijn collega’s heb ik dus al heel wat mensen mogen opleiden in ons mooie vak. Met ontzettend veel plezier geef ik ook de 2daagse Transactionele Analyse.

Hoe ben je bij de Associatie voor Coaching terecht gekomen?

Anita van Vlerken, een van de grondleggers van de Associatie voor Coaching, ken ik al vanaf de basisschool. In 2011 heeft zij mij benaderd om als trainer te starten bij de Associatie. Door de Professional Coach week en de Certified Professional Coach – deel 2 opleiding te volgen heb ik me het gedachtegoed van Willem Verhoeven en Anita eigen gemaakt en kon ik aan de slag. Ik heb mede aan de wieg gestaan van de supervisieopleiding en de 2daagse TA opleiding. Een mooi pakket om me als coach te profileren.

Wat vind je het leukste aan je werk bij de Associatie voor Coaching?

Ik voel me er enorm gesteund en gewaardeerd. Dat ik mag meewerken aan deze    gedegen opleiding is hartstikke leuk, want deelnemers doen prachtige
ontdekkingen. Ik kan erg genieten van mensen die zich ontwikkelen en groeien. 

Wat was je eerste indruk over de collega's?

Zoveel deskundigheid!!
Ik heb ontzettend veel mogen leren van mijn collega’s van het eerste uur. Door de jaren heen is ons team aangevuld met nieuwe, jonge, trainers en heb ik de luxe ontdekt van administratieve ondersteuning op kantoor. Een jong, fris en gedreven team met allemaal hun eigen expertise. Heerlijk om mee samen te werken en de diverse opleidingen te blijven verbeteren.

Waar zie jij de Associatie voor Coaching over 5 jaar?

Over 5 jaar is de Associatie een groot opleidingscentrum voor iedereen die zich echt wil bekwamen in het coach vak. Met korte en langere opleidingen, zodat men een traject kan kiezen dat het beste bij jou past.

Wat is jouw persoonlijke Motto?

Ik kan me niet voorstellen dat er ik niks meer kan leren, dat is toch juist wat het leven interessant maakt!
Dus mijn motto is: Een leven lang leren.

Hoe zou jij de Associatie voor Coaching beschrijven in 3 woorden?

Deskundig – Flexibel – Aandacht

Recommended Posts