Over Dirk Verhoeven

Ik ben Dirk Verhoeven, getrouwd met Barbara en vader van Martijn, Ilse en Jasper. Ik ben geboren en getogen in het mooie Aarle-Rixtel en via een korte periode in Den Bosch gaan wonen in Best. Ik hou van gezelligheid, ben een levensgenieter en mijn enthousiasme werkt in veel gevallen aanstekelijk. Ik heb een technisch bedrijfskundige achtergrond vervlochten met de sprankelende creativiteit van een muzikant. Andere perspectieven bieden of anders tegen zaken aankijken is mijn grote kracht. Ik ben geaccrediteerd coach bij zowel de International Coach Federation (PCC-ICF) als bij de Nobco/EMCC (Senior Practitioner). Ik werk graag samen met mensen aan de ontwikkeling van mensen, inclusief mezelf. Een leven lang leren, anders zou het maar saai worden.

Wat doe je bij de Associatie voor Coaching?

Ik ben trainer – coach en eigenaar van de Associatie voor Coaching. Het ondernemen is een tweede natuur, samen zorgen dat we allemaal steeds een beetje beter worden. De visie op coachen staven, uitdragen en aanscherpen en deze dan operationaliseren met het gehele team, daar loop ik warm voor en krijg ik energie van. Dit afgewisseld met mijn trainers en coach rol zorgt ervoor dat ik dat waarin ik zo geloof kan inzetten om anderen tot ongekende hoogte te brengen.

Hoe ben je bij de Associatie voor Coaching terecht gekomen?

Ik ben een neef van Anita en Willem Verhoeven en ken het bedrijf al vanaf de start in 1992. Elk jaar kreeg ik een van de, inmiddels befaamde boekjes, van Ome Willem thuisgestuurd. Elk jaar was het smullen. Een feest van herkenning wisselde af met mooie inzichten over hoe ik weer anders tegen zaken aan kon kijken, er is niet een waarheid. Getriggerd door de boekjes ben ik meer en meer betrokken geraakt bij de Associatie voor Coaching en heb ik uiteindelijk het bedrijf in 2013 overgenomen.

Wat vind je het leukste aan je werk bij de Associatie voor Coaching?

De afwisseling, het werken met mensen, de uitdagingen, het samen lachen en relativeren en het samen bouwen aan een prachtig bedrijf met een bijzondere toegevoegde waarde naar de rest van de wereld.

Wat was je eerste indruk over de collega's?

Toen ik kwam waren er over het algemeen andere collega’s dan nu. De collega’s van toen zijn ondertussen bijna allemaal met pensioen en hebben plaatsgemaakt voor nieuwe collega’s. Bij beide valt me op de passie voor het vak Coachen en het geloof wat we hiermee hebben over de bijdrage die dit kan leveren aan mens en organisatie. De manier van omgaan met elkaar en aandacht hebben, past sterk bij onze waarde en daarmee is het fijn om met elkaar te werken.

Waar zie jij de Associatie voor Coaching over 5 jaar?

Het coach vak is sterk in ontwikkeling. De behoefte aan professioneel geaccrediteerde coaches groeit nog iedere dag. Met zijn allen maken we het vakgebied elke dag een beetje beter en wij als Associatie voor Coaching nemen hier een pioniers rol in. Wij zijn een inspiratie bron voor andere opleiders en trekken, nog meer dan nu, samen met andere opleiders op om samen het vakgebied beter te maken door elkaar beter te maken.

Wat is jouw persoonlijke Motto?

“Een goed idee is een gerealiseerd idee!”

Hoe zou jij de Associatie voor Coaching beschrijven in 3 woorden?

Aandacht – Kwaliteit – Vertrouwen

Recommended Posts