Over Ardie Nooijen Kuijpers

Ik ben een betrokken mens die zich gelukkig prijst met gezin, familie, leefomstandigheid en werk. Met zo’n 30 jaar ervaring als therapeutisch praktijkhouder en eigenaar van bedrijf ORATO zet ik me in als professioneel coach (MCC- ICF) en trainer. Ik werk het liefst in een werk gerelateerde context, pragmatisch en met emotionele diepgang aan iemands persoonlijke ontwikkeling. Als kartrekker van OCN Dames, de vrouwelijke ondernemers van dit Nuenense netwerk, ben ik in mijn element. Van huis uit ben ik logopedist en Spraak- en taalpatholoog. Communicatie, in de breedste zin van het woord, is de rode draad in mijn werk. Mijn hart gaat sneller slaan van ‘een goed gesprek’ met wie dan ook. Ik houd van verhalen die ertoe doen. Zo schreef ik een boek met als titel ‘Voorbij de buitenkant’. Een ervaringsverhaal van 50 jaar Ardie in 10 jaar psychoanalyse. Voor meer informatie over mij, persoonlijk en professioneel verwijs ik graag naar mijn LinkedInprofiel: www.linkedin.com/in/ardienooijenkuijpers/ en website: www.orato.nl

Wat doe je bij de Associatie voor Coaching?

Voor de Associatie voor Coaching leid ik mensen op, met name middels de CPC2 opleiding, die zichzelf centraal durven zetten in hun professionalisering als coach. Of dat nu is om als zelfstandige te gaan coachen of als leidinggevende. Verder denk ik graag gevraagd en ongevraagd mee met de organisatie en werk ik met plezier samen in een team van collega’s.

Hoe ben je bij de Associatie voor Coaching terecht gekomen?

Alweer jaren geleden was ik op zoek, in de wir war aan opleidingen en keurmerken voor coaching, naar een betrouwbare, all-round coachopleiding waar niet een methode maar het vak centraal staat. Later werd ik gevraagd als opleider. Ik ben nog steeds blij met de keuze voor de Associatie voor Coaching, die inmiddels als enige, opleidingen biedt die zowel ICF als Nobco/EMCC geaccrediteerd zijn. Over professionaliseren gesproken…

Wat vind je het leukste aan je werk bij de Associatie voor Coaching?

Mijn kennis en ervaring ‘wegleren’ doe ik van harte. Ik word oprecht blij als ik mensen kan helpen te leren, over zichzelf en het vak coachen.

Wat was je eerste indruk over de collega's?

Vakmensen met het hart op de goede plek en tomeloze inzet. Waar blijft die mannelijke collega?, naast Dirk uiteraard.

Waar zie jij de Associatie voor Coaching over 5 jaar?

Over 5 jaar doet de Associatie voor Coaching nog meer van waar ze goed in is: opleiden tot professionele coaches. Mijn resultaatvoorstelling bestaat uit een groter team en opleidingen in het Engels, wie weet ook in het buitenland.

Wat is jouw persoonlijke Motto?

“Even stil staan…. om verder te komen”

Dat is wat professioneel coaching kan zijn en wat ik mezelf en anderen gun in het leven met al z’n ups en downs. Ik geloof in de werking van stilte, van ‘naar binnen toe’ om ‘naar buiten te gaan’ zoals past bij wie je bent en wat je (beroepsmatig) doet.

Hoe zou jij de Associatie voor Coaching beschrijven in 3 woorden?

Deskundig – Bijzonder Gewoon – Effectief en Persoonlijk

Recommended Posts