Uitkomsten enquête onder (oud-)deelnemers van onze opleidingen

Uitkomsten enquête onder (oud-)deelnemers van onze opleidingen

In november stuurden wij een vragenlijst naar onze (oud)cursisten. De Associatie voor Coaching wil verder groeien de komende jaren en om ons goed hierop voor te bereiden, nemen we allerlei facetten van organisatieontwikkeling onder de loep. De filosofie van de Associatie en onze visie op het vakgebied coaching staan als een huis. Deze vormen dan ook de fundering en basis van onze opleidingen.

 

Tegelijkertijd zijn er veel zaken waarbij de frisse blik, mening en keuzes van onze (oud)deelnemers bijzonder waardevol zijn voor hoe wij de toekomst in willen gaan. Zíj zijn immers degenen die voor onze opleidingen en het traject ernaar toe hebben gekozen en in de praktijk hebben ervaren!
De ingestuurde antwoorden hebben ons waardevolle inzichten gegeven. Een paar uitkomsten willen wij dan ook graag met jullie delen:

 

1. “Hoe ben je bij de Associatie voor Coaching terecht gekomen?” Wij waren positief verrast dat maar liefst de helft van de respondenten aangaf dat dit gebeurde door positieve referenties van anderen/bekenden. Of dat hun (business) coach hen verwezen had. De antwoorden bevestigen ons hoe belangrijk pure mond-tot-mond reclame nog altijd is in deze digitale tijd, vooral in een vakgebied dat zo persoonlijk is als coaching!

 

2. Op de vraag welke kernwoorden ons als opleidingsinstituut typeren, zijn onze (oud) deelnemers behoorlijk eensgezind. De Associatie voor Coaching wordt gezien als een resultaatgerichte opleider, met een praktische insteek en (Brabantse?) nuchterheid. Ook de persoonlijke aandacht door de kleinschalige groepen en het bijna familiaire gevoel dat men krijgt, worden gewaardeerd.

  

3. Op de vraag “Hoe waardevol zijn de ICF en Nobco/EMCC certificering en kwaliteitsborging van de Associatie voor jou in de uitoefening van je coachende rol?” vindt bijna 60% de ICF accreditatie Waardevol tot Zeer waardevol. Over de Nobco/EMCC certificering oordeelde 44% als zodanig.

Veel gehoorde argumenten hiervoor waren :

– Men zoekt naar een coach met ‘gedegen achtergrond’.

– De accreditatie helpt om mezelf te kunnen onderscheiden van andere coaches.

– Het waarborgt de kwaliteit van de opleiding.

– Met deze certificering ‘durf’ ik mij als zelfstandig coach te manifesteren.

Uiteraard zijn er ook respondenten die het als minder waardevol ervaren, bijvoorbeeld omdat hen weinig gevraagd wordt naar hun accreditatie door de klant.

 

 

Wij bedanken nogmaals iedereen die heeft meegewerkt aan dit onderzoek en hopen dat ook toekomstige cursisten wellicht geholpen zijn met bovenstaande resultaten. Mochten er mensen zijn die een aanvullende toelichting op prijs stellen of vragen hebben, bel ons dan gerust even op 0492-385544.

 

 

Onze Certified Professional Coach Opleidingen

Hieronder tref je de verschillende Certified Professional Coach opleidingen aan en kun je doorklikken voor meer informatie of je inschrijven voor de opleiding. Wanneer je eerst wil kennismaken met een van onze opleiders en wellicht nog wat vragen beantwoord wil hebben kun je hier ook kiezen voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Deel 1a - Foundation

Het fundament in een 2 daags programma

FOUNDATION COACH

Een meer oriënterende module waarin de basisnoties en competenties van de coach aan de orde komen.
Meer info

Deel 1b - Practitioner

Taakbekwaam coach in een 7 daags programma - Te volgen na deel 1a

PRACTITIONER COACH

Een meer technisch instrumenteel deel met veel aandacht voor de kracht van het vragenstellen, de coachovereenkomst en resultaatgericht coachen.
Meer info

Professional Coach Week

Taakbekwaam Coach in een intensieve week. Deel 1a & Deel 1b in één opleiding.

PROFESSIONAL COACH WEEK

Een solide basis waarin je de vaardigheden voor resultaatgericht coachen onder de knie krijgt.
Meer info

Deel 1 - Practitioner (ACC)

Taakbekwaam Coach in één 9 daags programma. Deel 1a & deel 1b.

PRACTITIONER COACH (ACC)

Solide basis waarin je de vaardigheden voor resultaatgericht coachen onder de knie krijgt.
Meer info

Deel 2 - Senior Practitioner (PCC)

Vakbekwaam Coach in één 10 daags programma. - Te volgen na deel 1

SENIOR PRACTITIONER COACH

In dit deel vindt verdere verdieping plaats. Je leert coachen op effectief gedrag, emoties en het werken met diverse tool.
Meer info

Recommended Posts