Het aanbod is breder dan je denkt. Wat is jouw volgende stap?

Hoewel vele mensen de weg naar de Associatie voor Coaching weten te vinden, merken wij dat er toch nog regelmatig verbaasde reacties komen aan de telefoon of via de socials wanneer wij over onze activiteiten vertellen. ‘Oh, doen jullie dát ook?’ Tijd voor een nadere uitleg, want de Associatie is veel meer dan enkel onze ICF en Nobco/EMCC geaccrediteerde coachopleidingen!

In dit bericht zijn onze andere activiteiten onderverdeeld in 3 categorieën:

1)  Korte opleidingen: Professionaliseren en Leiderschap

2)  Verkrijgen van CCEU’s, PE-punten of praktijkuren

3)  In-Company trainingen

 

1)  Korte Opleidingen: Professionaliseren en Leiderschap

Naast de langer lopende trajecten van onze CPC-opleidingen, bieden wij ook korte opleidingen van 1 of 2 dagen die gericht zijn op professionalisering van jezelf binnen bijvoorbeeld je huidige rol/functie. Natuurlijk zijn deze 1-2 daagse trainingen altijd gerelateerd aan het vakgebied coaching, waarbij professionaliseren en/of leiderschap de uitgangspunten zijn. En altijd staat je eigen regie en verantwoordelijkheid nemen hierbij centraal en leer je benodigde vaardigheden ontwikkelen of verbeteren. Hierbij een greep uit onze korte opleidingen:

Coachen van Teamontwikkeling

Ondernemen voor Coaches

Transactionele Analyse voor Coaches

Afspreken en Aanspreken

Coachend Begeleiden

De Kunst van het vragen stellen

 

En wist je dat er specifiek gericht op leiderschap ook nog een managementopleiding van 9 dagen mogelijk is genaamd

Effectief leidinggeven

 

Download onze brochures en je zult versteld zijn van de variëteit aan ontwikkelthema’s, vaardigheden en (groeps)dynamieken die in de opleidingen voorbij komen!

 

2)  Verkrijgen van CCEU’s, PE-punten of praktijkuren

Als (toekomstig) gecertificeerde coach dien je na afronding van je opleiding vervolgens ook voldoende werkervaring op te doen, bijscholing te krijgen en intervisie te doen. Ook in dit kader biedt de Associatie voor Coaching ruime mogelijkheden. Wat te denken bijvoorbeeld van het

Peer to Peer Coaching programma

Dit programma bestaat uit een blok van 6 maanden waarin je minimaal 6 coachgesprekken voert en ook gecoacht wordt. Elk uur dat je hier Peer2Peer coacht mag je opnemen in je coachregister en gebruiken als praktijkuur. Aangezien je je diensten als coach gebruikt om iemand te coachen en je je daarnaast beschikbaar stelt om gecoacht te worden door een andere coach, worden je eigen coachuren gezien als betaalde coachuren. Hiermee kun je de uren opnemen in het register als betaalde uren.

Een andere mogelijkheid is

De Binnencirkel

Dit is een platform waar professionele coaches met elkaar leren en werken met als doel hun professionaliteit te vergroten. Coaches in de Binnencirkel willen het coachingsvak naar een steeds hoger niveau ontwikkelen en dat kan alleen vanuit de alledaagse praktijk. Jouw praktijk bijvoorbeeld. Tevens kun je ondersteuning krijgen voor het realiseren van een erkenning bij de beroepsvereniging (ICF – EMCC).

Voor heraccreditatie bij zowel de ICF als de Nobco/EMCC zijn professionaliseringspunten nodig. Voor dit programma ontvang je na deelname de volgende punten:

  • ICF: 10 Core Competence Units & 2 Resource development units
  • Nobco/EMCC: 24 PE punten

 

Of wil je de fundamenten van supervisie leren in de organisatiecontext? Dan is de opleiding

Supervisie voor Coaches

geschikt voor jou. De kern van deze  opleiding is verwerving, verbreding én verdieping van de benodigde competenties, zodat je deze als supervisor en coach, kunt inzetten bij het geven van leerbegeleiding bij professionele zelfsturing.

 

3) In-Company trainingen

Binnen het gedachtegoed van de Associatie speelt Coachen als managementstijl een belangrijke rol. Het aansturen van mensen, die verantwoordelijkheid nemen vraagt van een manager nieuwe vaardigheden. Machtigen, zelfsturing, autonomie en wederzijdse afhankelijkheid zijn hierin de sleutelwoorden.

Indien je coaching en zelfsturing vorm wilt geven binnen je eigen team, afdeling of op het niveau van de organisatie is het verstandig te opteren voor een incompany traject. Binnen de inhoudelijke kaders van ons aanbod stellen we samen met jou een geheel eigen programma vast, afhankelijk van je wensen en aansluitend bij de behoefte van jouw organisatie. Afhankelijk van de wensen in de organisatie kun je op bepaalde programmaonderdelen eigen accenten leggen.

Zoals je ziet, is het aanbod veel groter dan je misschien zou verwachten. Op welk gebied wil jij jezelf professionaliseren? Investeren in jezelf loont altijd!

Recommended Posts