Professioneel coach worden doe je bij De Associatie voor Coaching

Professioneel coach worden? Dat gebeurt niet zomaar. Technisch gezien kan iedereen zomaar coach worden, maar om een goede coach te worden moet je de juiste en erkende opleiding hebben gedaan en je daarna blijven ontwikkelen. En die opleidingen volg je natuurlijk bij De Associatie voor Coaching.

 

Wat professioneel coach worden inhoudt

Alhoewel elke professionele coach anders te werk gaat, motiveren en begeleiden zij stuk voor stuk mensen bij het verder ontwikkelen van een bestaande vaardigheid of bij het opdoen van een nieuwe vaardigheid op zowel professioneel als persoonlijk gebied. Coaches kunnen hierbij heel breed werken, terwijl anderen zich specialiseren bij bepaalde doelgroepen of uitdagingen. De aangeboden begeleiding is dus volledig afhankelijk van de eigen kracht van de coach.

Wat elke professioneel coach nodig heeft

Doordat coaching geen beschermd beroep is, kan iedereen zich een ‘coach’ noemen. Het is dus belangrijk dat jij je als professionele coach zonder twijfel weet te onderscheiden van de rest. Door je bewust te zijn van je eigen krachten en valkuilen, weet jij welke vorm van coaching bij jou past. Hier verdiep je je vervolgens in door een erkende coach opleiding voltooid te hebben en regelmatig gerichte opleidingen te volgen, zodat jij op de hoogte blijft van de verschillende aspecten en uitdagingen van coaching. Zo is het duidelijk dat jij niet zomaar een coach bent, maar een professionele, en dus betrouwbare en ervaren, coach.

De beste basis voor de professionele coach

Bij alle coach opleidingen is het belangrijk dat deze officieel erkend zijn door één van de beroepsorganisaties voor coaching. Zowel de vooropleiding voor coaching als de gespecialiseerde opleidingen bij De Associatie voor Coaching zijn stuk voor stuk erkend. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat onze opleidingen van hoge kwaliteit zijn en dat je de opgedane kennis direct toe kan passen in je coaching. Geïnteresseerd? Bel ons op op 0492-385544 of stuur een mailtje naar info@associatievoorcoaching.com.