De gerenommeerde opleiding voor coaches

Op zoek naar een opleiding voor coaches die zeer goed staat aangeschreven en waarbij je alles over goed coachen leert? De Associatie voor Coaching biedt jou precies wat je zoekt. Wij willen de plek zijn waar jij als leidinggevende en coach kennis en vaardigheden vindt en inspiratie opdoet. Vandaag de dag is coaching niet meer weg te denken uit organisaties en bedrijven. Medewerkers worden steeds mondiger en willen mede bepalen hoe hun manier van werken eruit moet komen te zien. Ook worden er steeds meer bevoegdheden en verantwoordelijkheden bij hen neergelegd door de leidinggevende. Alle reden dus om het vak van coaching goed onder de knie te krijgen als je hierin effectief wilt zijn.

Opleiding voor coaches: de visie van de Associatie voor Coaching

Vaak wordt bij coaching gedacht aan een verhouding waarbij de ene persoon, de coach, de bovengeschikte is en de ander, de gecoachte, ondergeschikt. De coach wordt dan beschouwd als degene die weet hoe het moet en hij of zij draagt deze kennis over aan degene die hij of zij coacht. Bij de Associatie voor Coaching echter, is onze visie op coaching gebaseerd op evenwaardig zijn. De coach en de gecoachte, oftewel de leidinggevende en de medewerker, zijn partners in een bedrijf of organisatie. Daarbij zet de leidinggevende alles op alles om het beste uit zijn of haar medewerker te halen. Dit in plaats van het beste uit zichzelf in de medewerker te leggen.

Diverse opleidingen voor coaching

De Associatie voor Coaching biedt jou vanuit deze visie diverse opleidingen voor coaching. Onze ‘Certified Professial Coaching’ opleidingen bijvoorbeeld, die bestaan uit de keuzevarianten ‘Certified Professional Coach Deel 1 – Taakbekwaam’ en de ‘Certified Professional Coach Deel 2 – Vakbekwaam.’ Voor wat betreft Deel 1 – ‘Taakbekwaam’, kun je er eveneens voor kiezen om deze in de korte variant te volgen tijdens onze ‘Professional Coach Week – ACC’. Voor de meer ervaren en de gevorderde coach is er bovendien onze opleiding ‘Supervisie voor Coaches’. Daarnaast leer je bij de opleiding ‘Effectief Leidinggeven’ alles over hoe je als leidinggevende overeind blijft of succesvol wordt. Dit gebeurt onder meer door je inzicht te geven in wat coachend leiderschap precies inhoudt.