Wat een NOBCO/EMCC coach opleiding inhoudt

Je hebt waarschijnlijk al gelezen dat het belangrijk is dat een coach een NOBCO/EMCC coach opleiding heeft gevolgd. Maar wat houdt deze certificering precies in? En waarom is het volgen van een gecertificeerde opleiding belangrijk voor jou als coach?

 

Het belang van een NOBCO/EMCC coach opleiding

De meeste coaches zijn niet verplicht om een erkende coach opleiding gevolgd te hebben. Dit neemt echter niet weg dat een dergelijke opleiding coaches sterk wordt aangeraden. Coaching is namelijk geen talent dat iemand wel of niet bezit, maar een vaardigheid die continu verder ontwikkeld moet worden. Door een opleiding te volgen die erkend is door een beroepsorganisatie voor coaching onderscheid jij je als professionele coach van de rest door je aantoonbare kennis en ervaring.

NOBCO en EMCC als beroepsorganisaties

De vier beroepsorganisaties voor coaching zijn de NOLOC, NOBCO, EMCC, en ICF. De NOBCO staat voor Nederlandse Orde van Beroepscoaches, waardoor dit een beroepsorganisatie is die zich richt op beroepscoaches en op de professionaliteit van coaches. De NOBCO is de Nederlandse vertegenwoordiger en dus onderdeel van de EMCC, de Europese Raad voor Mentoring en Coaching. Beide beroepsorganisaties dragen bij aan de professionalisering van coaches en bewaken de kwaliteit van coaching. Hierbij is de NOBCO dus actief op landelijk niveau en de EMCC op Europees niveau.

De coach en de opleiding gecertificeerd

Ongeacht wat voor coach opleiding jij wilt volgen, is het dus van belang dat de opleiding erkend is door de NOBCO of EMCC. Het is echter ook belangrijk dat deze opleiding begeleid wordt door één of meerdere coaches die zelf ook geaccrediteerd zijn door de NOBCO of EMCC. Zo worden alle opleidingen bij De Associatie voor Coaching gegeven door coaches die zelf gecertificeerd zijn door de NOBCO/EMCC, zodat je zeker weet dat onze opleidingen bijdragen aan jouw verdere carrière als professionele coach. Voor meer informatie of vragen kan je makkelijk contact met ons opnemen, bijvoorbeeld door ons te bellen op 0492-385544 of door te mailen naar info@associatievoorcoaching.com.