3 tips bij het vinden van een gecertificeerde coach opleiding

Alhoewel het niet verplicht is, is het voltooien van een gecertificeerde coach opleiding vrijwel noodzakelijk als jij je als coach wilt onderscheiden. Door het brede aanbod wordt het vinden van de juiste opleiding alleen maar moeilijker, maar met deze 3 tips wordt het al een stuk makkelijker.

 

Alleen een gecertificeerde coach opleiding

Met de grote hoeveelheid coaches en opleidingen is het belangrijk om als eerste te kijken naar welke opleidingen werkelijk gecertificeerd zijn. Dit houdt in dat de opleiding erkend is door één van de of meerdere beroepsorganisaties voor coaching, namelijk de NOLOC, NOBCO, EMCC, of ICF. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat de opleiding in kwestie van hoge kwaliteit is en gebaseerd is op gegronde ervaring en kennis.

Divers aanbod aan opleidingen

Als coach is het belangrijk dat je een gecertificeerde coach opleiding hebt gevolgd die jou de juiste basis en een breed assortiment aan methodieken biedt om te gebruiken in je coaching. Het is echter belangrijk dat je regelmatig opleidingen volgt om jezelf als coach te blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld door te kiezen voor opleidingen die zich richten op één aspect of uitdaging van coaching. Zo is je basis gegrond en houdt je groeiproces als coach nooit op.

Omringd door gecertificeerde en ervaren coaches

Tenslotte is het belangrijk dat deze erkende opleidingen alleen gegeven worden door een coach die zelf geaccrediteerd is door één van de of meerdere beroepsorganisaties voor coaching. Natuurlijk wordt deze erkenning aangevuld met aantoonbare, relevante werkervaring en is belangrijk dat zij zich continu blijven ontwikkelen in hun coaching. Alleen zo weet je zeker dat je leert van de beste coaches.

 

De beste plek voor gecertificeerde coach opleidingen is dus bij De Associatie voor Coaching. Onze brede aanbod aan erkende opleidingen worden alleen gegeven door geaccrediteerde coaches, waardoor wij je ondersteunen in je verdere groei als coach. Neem dus contact met ons op door te bellen naar 0492-385544 of door een e-mail te sturen naar info@associatievoorcoaching.com.