De ideale coaching voor coaches in Helmond

De populariteit van coaching is in de afgelopen paar jaren exponentieel toegenomen, en dit is ook te merken in Helmond. Een snelle zoekopdracht via Google laat al tientallen coachingsbureaus zien, allemaal met hun unieke aanpakmethodes en specialisaties die gericht zijn om de ontwikkeling van mensen te ondersteunen. Maar wie ondersteunt de coaches?

 

Coaching voor de Helmondse coach

Natuurlijk is de functie van coaching om mensen te leren hoe zij het meeste uit hun individuele kwaliteiten of vaardigheden halen. Hierbij moet alleen niet vergeten worden dat ontwikkeling een continu proces is: je kan namelijk niet spreken van persoonlijke groei bij coachees als zij geen stappen ondernemen om die stijgende lijn in hun leven te zien. Hoe zit dit dan bij coaches? Coaching is op zich ook een vaardigheid, een kwaliteit, en dus zal deze ook in ontwikkeling moeten blijven.

Het domino-effect van demotivatie

Alhoewel veel coachingsbureaus ondersteuning aanbieden voor werknemers die kampen met stress en hoge werkdruk, is het belangrijk om te onthouden dat dit niet betekent dat coaches hier immuun voor zijn. Doordat de verantwoordelijkheden en uitdagingen die zij ervaren uniek zijn voor hun branche, moet ook coaching specifieke ondersteuning aangeboden worden. Zodra coaches zelf hun motivatie en inspiratie verliezen, verliezen ze daarmee de motor achter hun acties én achter de groei van hun coachees. Hiermee ontstaat er als het ware een domino-effect, waarmee demotivatie van coach doorgegeven wordt aan coachee, die daar ook negatieve gevolgen door ondervindt in zijn dagelijks leven.

De motivator motiveren

Zowel coachingsbureaus als individuele coaches in Helmond kunnen zich aanmelden bij Associate voor Coaching. De focus bij deze associate ligt voornamelijk op de coaches en functies waarbij dezelfde motivatietechnieken worden toegepast, zoals bij leidinggevende functies, de onderwijsbranche, en HR-gerelateerde functies. Zo bieden zij verschillende erkende opleidingen, waardoor coaches zich blijven ontwikkelen en verdiepen in hun vak, nieuwe vaardigheden opdoen, en zich door elkaar laten inspireren.