Een geaccrediteerde opleiding tot coach volgen

Wil je een opleiding tot coach volgen die zeer goed staat aangeschreven en geaccrediteerd is volgens zowel de Internationale Coach Federation (ICF) als de European Mentoring & Coaching Council (EMCC)? Dan ben je bij de Associatie voor Coaching helemaal aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in uiteenlopende coachopleidingen van hoogstaand niveau. Na een succesvolle afronding van de opleiding en de benodigde praktijkuren ontvang jij een Post-HBO diploma die volgens de bovenstaande keurmerken voor kwaliteit geaccrediteerd is. Daarmee ben je erkend en gekwalificeerd coach en ben je onder andere in staat om professionele coachgesprekken te voeren en het beste uit je medewerkers te halen.

 

De opleiding tot coach bij de Associatie voor Coaching

De erkende opleidingen van de Associatie voor Coaching zijn in diverse categorieën ondergebracht. Zo zijn er onze ‘Certified Professional Coach’ opleidingen deel 1 – ‘Taakbekwaam’ en deel 2 – ‘Vakbekwaam’. Bij deel 1 leer je de kennis en vaardigheden die voor resultaatgericht coachen nodig zijn. Er is daarnaast aandacht voor de coachovereenkomst en de kracht van het vragenstellen. Bij deel 2 vindt verdere verdieping plaats. Je leert hierin anderen te coachen naar effectief handelen en je maakt daarbij kennis met verschillende tools die je tijdens je coachgesprekken kunt inzetten.

Schoolcoach opleidingen

Ook onze schoolcoach opleidingen zijn onderverdeeld in deel 1 – ‘Taakbekwaam’ en deel 2 – ‘Vakbekwaam’. Bij beide word je gecertificeerd op basis van observatie. Je leert bij deel 1 op een professionele manier coachgesprekken te voeren en je coacht op basis van bewustwording. Ook het nemen van eigen verantwoordelijkheid door de medewerker die je coacht wordt hierin behandeld. Bij deel 2, de schoolcoach opleiding ‘Vakbekwaam’, leer je resultaatgericht te coachen binnen de context van werk en arbeid. Daarnaast weet je mensen in ontwikkeling te brengen.

Supervisie voor Coaches

Voor de meer ervaren en gevorderde coach is er bij de Associatie voor Coaching de opleiding ‘Supervisie voor Coaches’. Deze opleiding richt zich op het superviseren en begeleiden van (aspirant) professionals en coaches. Je leert daarnaast begeleidingsadviezen te geven aan opdrachtgevers en supervisietrajecten op te zetten en uit te voeren. Ook weet je na deze opleiding dilemma’s en leervragen te begeleiden die uit de complexiteit van steeds veranderende organisaties voortvloeien.