3 tips om eenvoudig de perfecte coach opleiding in Arnhem te vinden

Om je als coach in Arnhem te onderscheiden van alle anderen, is het belangrijk dat je een opleiding hebt gevolgd dat aangeeft dat jij weet waar je het over hebt. Wij bieden diverse coaching opleidingen aan. De juiste opleiding vinden kan in zichzelf al een hele klus zijn. Weet waar je naar moet zoeken aan de hand van deze 3 tips.

 

1. Met de juiste coach opleiding in Arnhem een streepje voor als coach

Alhoewel veel coaches hun diensten aanbieden binnen het vakgebied waarin zij al ervaren in hebben opgedaan, is het belangrijk om in gedachten te houden dat sommige vormen van coaching vereisen dat je een specifieke opleiding op MBO-, HBO-, of WO-niveau hebt voltooid, bijvoorbeeld bij pedagogisch coaches. Controleer dus eerst of je een specifieke opleiding afgerond moet hebben.

2. Goede opleidingen (h)erkennen

Om als coach aan de slag te gaan, is het verstandig om een opleiding te volgen die erkend is door de beroepsorganisaties voor coaching. De twee Nederlandse beroepsorganisaties voor coaching zijn de NOBCO, gericht op coaching in het algemeen, en de NOLOC, die zich richt op loopbaancoaching. Dan is er een Europese beroepsorganisatie voor coaching, namelijk de EMCC, en tenslotte is er de wereldwijde beroepsorganisatie ICF die als non-profit werkzaam is. Wanneer een coaching opleiding geaccrediteerd is door minstens één van deze beroepsorganisaties weet je dat je basis met deze opleiding goed zit, waardoor je al een streepje voor hebt op de concurrenten.

3. Opleidingen in verschillende kleuren en smaken

Naast de vooropleiding zijn er ook een groot aantal intensievere opleidingen die slechts één of enkele dagen duren. Tijdens deze korte opleidingen ligt de focus vaak op één specifiek aspect van coaching, bijvoorbeeld op een veel voorkomend knelpunt of een belangrijk beginsel. Hierdoor blijf je jezelf as coach ontwikkelen en blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen je vakgebied. Wij bieden zulke opleidingen aan. Wil je meer informatie over deze opleidingen? Neem dan snel contact met ons op. Bel ons op op 0492-385544 of stuur een mailtje naar info@associatievoorcoaching.com.