Coaching opleiding in de zorg: opleidingen als leidraad voor kwalificatie

Volg een Coaching opleiding in de zorg om je te kunnen onderscheiden. Om betrokken te raken bij coaching, zul je eerst de juiste opleidingen afgerond moeten hebben om je kwalificatie te bewijzen. Zo blijft de coach als schakel tussen werknemer en patiënt de kwaliteit van de zorg waarborgen. Maar wat maakt een gekwalificeerde zorgcoach nu gekwalificeerd?

 

Coaching in de zorg? Alleen met de juiste opleiding

Net als bij de pedagogisch coach zal de zorgcoach inhoudelijke kennis moeten hebben met alle lagen en aspecten van de zorg, van patiënt tot het Raad van Bestuur. Dit is alleen mogelijk wanneer de coach een zorg-gerelateerde vooropleiding heeft voltooid en relevante werkervaring op heeft gedaan. Welke vooropleiding en werkervaring nodig is, geeft de zorginstelling zelf vaak aan: dit vormt namelijk de basis waarop de zorgcoach verder bouwt en is dus cruciaal.

Als coach nooit uitgeleerd

Als het niet verplicht is, wordt het coaches vaak sterk aangeraden om een erkende coachingopleiding afgerond te hebben. Je kunt zo’n opleiding bij ons volgen. Wij zijn een erkend bedrijf. Dit kan worden nagegaan bij verschillende beroepsorganisaties voor coaches. Zo is er de NOBCO op Nederlands niveau, de EMCC op Europees niveau, en tenslotte de ICF op internationaal niveau. Daarnaast zijn er meerdere kortdurende opleidingen beschikbaar die vaak intensiever zijn, waarbij de stof zich richt op specifieke uitdagingen. Hierdoor blijft de zorgcoach zelf ook in het constante proces van ontwikkeling en groei.

Breed geschoold of diepgaande kennis?

De zorg is heel breed en als er verwacht wordt dat een coach zowel theoretische als praktische kennis heeft van elk detail van de zorg, dan gaat er heel veel tijd zitten in de benodigde vooropleidingen en werkervaring. Alhoewel er breed opgeleide zorgcoaches zijn, zijn er ook zorgcoaches die ervoor kiezen om zich te specialiseren in één aspect van de zorg, bijvoorbeeld in één specifieke aandoening. Zo is er een coachbureau die zich specialiseert in de uitdaging van de zorg voor dementerende patiënten. Hierdoor wordt het eenvoudiger om de juiste zorgcoach te vinden. Wil je meer informatie over deze opleidingen? Neem dan snel contact met ons op. Bel ons op op 0492-385544 of stuur een mailtje naar info@associatievoorcoaching.com.