Coach Week

Wil jij voordat de rustige zomerperiode écht begint nog je professionele ontwikkeling als coach een flinke boost geven en je opleidingen upgraden? Of punten binnenhalen voor verlenging van je accreditatie?

Dan hebben wij een mooi aanbod voor jou: de ZOMER COACH WEEK!

 

Tijdens de Zomer Coach Week, die plaatsvindt van 6 t/m 10 juli, kun je in 5 dagen tijd een compleet samengesteld pakket van onze populaire korte opleidingen volgen. Normaal gesproken zijn deze 1 of 2-daagse opleidingen enkel verspreid over het jaar te volgen. Nu heb je echter de mogelijkheid deze in één week achtereen te volgen, in een logische opbouw qua thema en gradatie. En dat is niet het enige: de Associatie voor Coaching biedt jou tijdens de Zomer Coach Week ook aantrekkelijke kortingen!

De Zomer Coach Week is JOUW moment om een aantal dagen flink aan de slag te gaan met jouw persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling als coach, om vervolgens met een goed gevoel én een aantal diploma’s (en CCEU of PE-uren) rijker volledig relaxed van de zomer te gaan genieten!

Dat is helemaal aan jou! Je kunt het gehele programma doorlopen (dan geniet je tevens van de hoogste staffelkorting) of je kunt er één, twee of drie dagen uitpikken die aansluiten bij jouw leerbehoefte. Je kiest de thema’s die jou aanspreken en afhankelijk van het aantal dagen dat je deelneemt, profiteer je van lagere prijzen.

Het weekprogramma is thematisch logisch opgebouwd, waarbij je met name voor de eerste dagen geen specifieke voorkennis of opleidingsniveau hoeft te hebben. Dag 3 t/m 5 is wel iets meer voor gevorderden, waarbij enige ervaring als coach wél handig is, maar geen vereiste om te kunnen deelnemen.

Dag 1  – maandag 6 juli:              Coachend Begeleiden

De opleiding Coachend Begeleiden helpt je om jouw coachend (Bege)leiderschap verder te ontwikkelen. Je leert hoe je mensen in beweging laat komen en vergroot hun zelfsturend vermogen. Het nemen van verantwoordelijkheid, het zelfsturend resultaatgericht werken en de ontwikkeling van de medewerker staan hierbij centraal. Hij of zij haalt het beste uit zichzelf.

Verder maak je in deze opleiding kennis met de verschillende facetten van coachend leidinggeven/begeleiden: ons model van coachend leidinggeven, hoe je resultaatgericht kunt coachen, wat het belang daarbij is van kundig vragen stellen, afspraken maken en doelen stellen.

Dag 2  –  dinsdag 7 juli:                 De Kunst van het vragenstellen

Om processen van zelfsturing te bevorderen is de kunst van het vragen stellen wel de belangrijkste vaardigheid van een coach. Meestal stellen de medewerkers de vragen en geven de managers de antwoorden. Bij coaching zijn die rollen echter omgedraaid. Het is niet zozeer de coach die daarbij aan het werk is als wel de gecoachte. De coach stelt de vragen en weet vervolgens zijn mond te houden en zijn eigen oplossingsenthousiasme te temperen.

In deze opleiding ontwikkel je, middels intensieve oefening, inzicht in je eigen patronen in het vragen stellen, hoe je eigen beeldvorming en oplossingsenthousiasme je soms in de weg kan zitten en welke soort vragen je in de verschillende fasen van het proces van coachend leidinggeven kunt gebruiken.

Dag 3  –  woensdag 8 juli:            Coachen van Teamontwikkeling

In de opleiding ‘Coachen van Teamontwikkeling’ leer je doeltreffende technieken en vaardigheden waarmee je je coachkwaliteiten naar een hoger niveau tilt. Niet alleen als leidinggevende, maar vooral in de rol van teamcoach. Je krijgt helder inzicht in jouw rol en verantwoordelijkheden tov de groep, en leert effectief interventies plegen op teamniveau. Doelen van deze opleiding:

  • Kennis opdoen van belangrijke variabelen voor zelfsturende teams.
  • Ontwikkelingsfasen van teams kunnen onderscheiden en bepalen in welke fase een (zelfsturend) team verkeert..
  • Herkennen en beïnvloeden van zichtbare en onzichtbare groepsdynamische patronen.
  • Inzicht krijgen in de coachingsdoelen in elke ontwikkelingsfase.
  • Teams leren om gezamenlijk eigenaarschap te nemen.
  • Het beste halen uit mensen die, ondanks verschillende (eigen) perspectieven, als team moeten presteren.

Dag 4 + 5  –  donderdag 9 en vrijdag 10 juli         Transactionele Analyse voor Coaches

Advies, behandelmethodes en coaching met TA zijn erop gericht om mensen te helpen hun vroegere vaak onbewuste gedragspatronen te leren zien, te analyseren en indien gewenst te helpen veranderen. Het denkkader van de Transactionele Analyse is ook voor coaches een krachtig hulpmiddel om de cliënt bij dit proces te begeleiden, waardoor hij/zij een “herbeslissing” kan nemen m.b.t. zijn bestaande besluiten.

Deze tweedaagse opleiding Transactionele Analyse voor coaches is erop gericht om jou als begeleider vaardigheden te doen verwerven om vanuit het T.A. denkkader coachend te werken met cliënten. Hiervoor is het van belang dat je ook zicht hebt op hoe principes uit het denkkader een rol spelen in jouw eigen denken en handelen. En hoe het een en het ander in de loop van je eigen leven is ontstaan. Daarom zal in deze tweedaagse reflectie hierop een belangrijke insteek zijn. Dit vraagt van deelnemers een open houding en bereidheid om ook zichzelf onder de loep te nemen.

De reguliere prijzen van de afzonderlijke korte opleidingen vind je op de korte opleidingspagina. Hoe meer dagen je deelneemt tijdens de Zomer Coach Week, hoe meer staffelkorting je op de totaalprijs ontvangt*. De dagen van jouw keuze hoeven niet aaneengesloten te zijn gedurende de week. Het zit als volgt in elkaar:

Deelname 1 dag              :              reguliere prijs, geen korting

Deelname 2 dagen          :              5% korting

Deelname 3 dagen          :             10% korting

Deelname 4 of 5 dagen  :              15% korting

*het kortingspercentage wordt berekend op de totaalprijs van de opleidingen, exclusief benodigde materialen. Prijzen zijn wel inclusief uitgebreide lunch en drinken, koffie/thee.

Wat betekent dat concreet? Deelname aan de gehele week zou normaal gesproken € 2475,- kosten, echter betaal je nu het gereduceerde tarief (15% korting) van € 2103,75 !*

Stel je kiest ervoor om 3 dagen deel te nemen. Hiervoor betaal je tijdens de Zomer Coach Week dan € 1336,50 (10% staffelkorting) in plaats van € 1485,- !*

Het loont zich dus zeker om hier gebruik van te maken. Natuurlijk is het nog altijd zo dat je eveneens de CCEU of PE-uren verdient, die je normaal gesproken ook zou verkrijgen bij het volgen van de betreffende korte opleiding(en).

Stel jezelf voor wat een enorme kick het geeft om voor de zomer nog één week lang jezelf mentaal uit te dagen om vervolgens weer enkele afgeronde opleidingen op je cv bij te kunnen schrijven! Of flink wat punten voor verlenging van je accreditatie binnen te halen. Geef je professionele ontwikkeling en je coachcompetenties een boost en neem deel aan de Zomer Coach Week. Zeker weten dat de zomer van 2020 voor jou niet meer stuk kan!

 

Mocht je na het lezen van deze informatie toch nog vragen hebben, bel of mail dan gerust even. Dit kan via info@associatievoorcoaching.com of tel. 0492-385544.

Coachend Begeleiden

1 daagse

Coachend Begeleiden

Sturen zonder de baas te spelen.
Meer Info

Kunst van het vragen stellen

1 daagse

Kunst van het vragen stellen

Antwoorden zetten een punt, vragen brengen de zaak in beweging.
Meer Info

Coachen van team ontwikkeling

1 daagse

Coachen van team ontwikkeling

Het krachtig begeleiden van teams.
Meer Info

Afspreken en Aanspreken

1 daagse

Afspreken en Aanspreken

Het eenvoudige motto, ‘afspraak is afspraak’ blijkt in de praktijk toch moeilijk te zijn
Meer Info

Ondernemen voor Coaches

1 daagse

Ondernemen voor Coaches

Een goede coach zijn, blijkt heel wat anders dan een goede ondernemer zijn.
Meer Info

Trans-actionele Analyse

2 daagse

Trans-actionele Analyse

Het denkkader van de Transactionele Analyse is voor coaches een zeer krachtig hulpmiddel.
Meer Info