Wat is Associatie voor Coaching?

Wie en wat is de Associatie voor Coaching

De Associatie voor Coaching wil de plek zijn waar leidinggevenden en coaches inspiratie, kennis en vaardigheden vinden met betrekking tot coachen. Coachen is in onze huidige organisaties niet meer weg te denken. De medewerkers van vandaag de dag hebben een goede opleiding genoten, zijn mondig en willen invloed hebben op de manier waarop ze het werk willen uitvoeren. Deze ontwikkeling houdt gelijke tred met de wens van leidinggevenden dat medewerkers meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen werk. In die zin is de ontwikkeling van het coachen iets om blij van te worden.

Dat het een onomkeerbaar proces is zien we ook mondiaal. Er is zoveel beweging in de wereld, er is een grote roep om meer invloed, meer democratie in de wereld. Denk alleen maar aan de protesten in Egypte, Libië en andere Arabische landen. Het gaat ook wel eens mis. Het lukt wel eens niet met een democratie, maar grosso modo komen er toch steeds meer democratieën bij. En ook dat is iets om blij van te worden.

Het antwoord op uw vragen rond coachen
De Associatie voor Coaching richt zich vooral op coaches en leidinggevenden die zich willen bekwamen in hun coachende vaardigheden. Zij doet dat onder andere door:

  • Het geven van gecertificeerde Post-HBO en ICF (ACTP) / EMCC (EQA) geaccrediteerde coachopleidingen op ACC/PCC en Practitioner en Senior Practitioner niveau.
  • Het verzorgen van het EMCC geaccrediteerde (ESQA) opleidingsprogramma ‘Supervisie voor coaches’.
  • Het verzorgen van één of meerdaagse (in company) opleidingen met betrekking tot het ontwikkelen van coachende vaardigheden.
  • Het ondersteunen van organisaties bij de invoering en borging van coaching als management en begeleidingsstijl.
  • Het verzorgen van individuele coaching & supervisie.
  • Het begeleiden van leiderschap-, en teamontwikkeling.

De bron in eigen huis.
De Associatie voor Coaching wil de plek zijn waar coaches en leidinggevenden inspiratie, kennis en vaardigheden vinden met betrekking tot coachen.

De Associatie voor Coaching is in 1992 opgericht door Willem Verhoeven. In datzelfde jaar rondde hij het manuscript af van zijn bestseller ‘De manager als coach’. Dit boek werd in 1998 door het weekblad Intermediair als enige Nederlandse boek opgenomen in de top-15 van managementboeken van de 20e eeuw. Willem Verhoeven wordt allerwegen gezien als degene die coaching als managementstijl in Nederland geïntroduceerd heeft. De Associatie voor Coaching wil voorop lopen in de ontwikkelingen van het coachen. Het is daarom dat er elk jaar nieuwe publicaties uitkomen op het gebied van coachen. Dat kan ook, want ons concept blijft in ontwikkeling

Managen zonder hiërarchie vraagt evenwaardigheid.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

© Copyright 2017-2019 Associatie voor Coaching | Alle rechten voorbehouden
Stel uw vraag
close slider