Skip to content
This is Tooltip!
This is Tooltip!

Arine Brouwer | PCC

Mensen boeien mij. Grote en kleine mensen, mensen met veel of weinig kansen, mensen met allerlei verschillende achtergronden, culturen, leefomstandigheden. Wat beweegt hen? Hoe komen ze tot hun recht? Hoe ontwikkelen zij zich? Het is mijn passie om een stukje met mensen ‘op te lopen’ en met mijn kennis en ervaring als trainer en coach – en sinds kort ook als therapeut – een bijdrage te leveren aan hun groei. Overigens is mijn ervaring dat dat een wederkerig proces is: wie iets deelt met een ander, wordt zelf ook steeds rijker. Dat ervaar ik ook in mijn vrijwilligerswerk.

Opgeleid tot leerkracht, heb ik mij na enkele jaren laten omscholen tot trainer. In het reïntegratievak heb ik met zeer veel verschillende mensen mogen werken. Mijn coachopleiding heb ik gevolgd bij de School voor Coaching in 2001. De contacten met de Associatie voor Coaching hebben mijn vakmanschap verbreed. Ik ben er inmiddels één van de opleiders. Sinds 2013 ben ik geregistreerd coach bij de ICF. Al zo’n 15 jaar geef ik trainingen rondom leiderschap, communicatie en coaching. Als trainer ben ik flexibel. Ik kan de praktijk koppelen aan relevante theorie en durf met een groep de comfort-zone te verlaten om de gewenste doelen te bereiken.

Ik werk graag samen met collega’s, die de passie delen om mensen tot hun recht te laten komen. Door samenwerking wordt mijn vakmanschap voortdurend bijgeslepen. En dat komt de mensen voor wie ik werk weer ten goede.

Uit de feedback die ik krijg, kan ik over mijn stijl van werken het volgende zeggen:

Zowel in één-op-één gesprekken als in groepen ben ik aanwezig. Ik open mijn hart makkelijk voor een ander en win over het algemeen snel het vertrouwen. Dat blijkt uit het feit dat mensen durven te uiten wat in hen omgaat. Ik blijf er bij, neem de situatie zoals die is. Dat vraagt moed en geeft rust en ruimte.

Ik ben empatisch, kan makkelijk met anderen meevoelen en begrip opbrengen voor waar zij zijn. Er resoneert al snel iets in mij wat ik herken, ook al zijn de levensomstandigheden heel verschillend.

Over het algemeen kan ik ook goed analyseren en bepalen wat het hittepunt of de kern is van iemands verhaal of van de dynamiek in een groep. Dat doe ik door te letten op de ‘lading’ of de energie van de ander(en) en door hoofd- en bijzaken te scheiden, te ordenen en duidelijkheid te verschaffen. Ik houd het hoofd koel en vanuit een soort ‘overzicht’ zie ik ook snel verbanden tussen theorie en praktijk, tussen eerdere gebeurtenissen en het hier-en-nu en ontdek ik redelijk snel (gedrags-)patronen. Daarvoor gebruik in mijn kennis en levenservaring en mijn nuchterheid. Ik vertrouw er steeds meer op dat alles wat zich aandient ook bruikbaar is en kan er onderzoekend en nieuwsgierig naar te kijken.

Ik kan veel werk verzetten, ben daadkrachtig en doelgericht. En heb in de loop der tijd een schat aan kennis en ervaring opgedaan.