In 2001 schreven de Utrechtse A&O psychologen Wilmar Schaufeli en Arnold Bakker een pleidooi voor een positieve benadering in de arbeid- en organisatiepsychologie. Zij introduceerden de term bevlogenheid en ontwikkelden de Utrechtse Bevlogenheidschaal (UBES).
Volgens hen bestaat bevlogenheid uit toewijding, vitaliteit en betrokkenheid of flow. Sinds 2001 heeft deze benadering zich sterk ontwikkeld. Ook bedrijven hebben dit ontdekt. Voor hun wendbaarheid en innovatiekracht blijkt het namelijk van belang dat medewerkers hun talenten en drijfveren optimaal benutten in het werk. Er is toenemend wetenschappelijk bewijs dat medewerkers die werken vanuit bevlogenheid een positief effect hebben op de resultaten van een organisatie.
Om de factoren die bevlogenheid beïnvloeden op een praktische en direct toepasbare manier te kunnen meten ontwikkelde loopbaancoach Jacqueline Scherpenzeel de Werkenergieanalyse®. Deze online tool geeft inzicht in belangrijke energie- en stressbronnen in het werk, zowel op functie- als op organisatieniveau. Om vervolgens te komen tot meer bevlogen medewerkers en leidinggevenden, kan job crafting worden toegepast. Het kernidee van job crafting is dat mensen hun eigen functie met kleine aanpassingen op maat snijden; zodanig, dat sterktes en talenten optimaal tot hun recht komen en men op basis van persoonlijke drijfveren aan het werk is.

Fietser, bergop

Deze tweedaagse training ‘Stimuleren van bevlogenheid via Job Crafting’ leert professionele coaches werken met een krachtige loopbaancoaching tool die niet alleen aansluit bij recente wetenschappelijke trends als bevlogenheid en job crafting, maar ook bij de behoefte van bedrijven aan mensen die werken vanuit hun sterktes, talenten en persoonlijke drijfveren. Bestaande licentiehouders van de Werkenergieanalyse® hebben de mogelijkheid om alleen dag 2 te volgen. Hun arsenaal aan vragen en perspectieven over het Werkenergieanalyse rapport wordt groter en rijker, waardoor zij effectiever coachen en een meer waardevolle sparringpartner voor de zakelijke opdrachtgever zijn.

Doelen van deze opleiding:

 • Leren werken met Werkenergieanalyse®.
 • Verdiepend coachen vanuit de Werkenergieananlyse®.
 • Interventies toepassen die de bevlogenheid van mens en medewerkers stimuleren.

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

0 STUDENTS ENROLLED

  Trainingsdata

  Er zijn op dit moment geen events gepland


  Er zijn op dit moment geen events gepland

   

  Kosten

  Cursuskosten:

  • Gratis demo gesprek

  • Dag 1: Werkenergieanalyse® licentie training, plus daarna 1 intervisie middag en 3 à 4 uur persoonlijke/individuele support kost
  € 1195,00 excl. BTW.

  • Licentie Werkenergieanalyse® tool kost € 895,00 excl. BTW per jaar.

  • Dag 2: Stimuleren van bevlogenheid via Job Crafting kost € 495,00 (vrijgesteld van BTW).

  Pakketprijs: Demo gesprek + Dag 1
  + Licentie Werkenergieanalyse® tool (1 jaar) + Dag 2 van € 2585,00 voor € 2385,00.

  Deze dagen zijn inclusief koffie/thee en lunch.

  Annuleren?
  Annulering
  Indien je tot twee maanden voor aanvang van de opleiding annuleert, brengen wij je € 250,– in rekening als administratiekosten. Indien je binnen twee maanden voorafgaand aan de opleiding annuleert, brengen wij de volledige opleidingskosten in rekening. Jouw plaats kan (na intakegesprek) wel ingenomen worden door een collega.

  Praktische informatie

  Trainers
  Dag 1: Leren werken met de Werkenergieanalyse® door Jacqueline Scherpenzeel

  Dag 2: Stimuleren van bevlogenheid via Job Crafting door Dianne Commissaris en Dirk Verhoeven

  Duur van de opleiding
  Twee dagen

  Groepsgrootte
  Minimaal 6 deelnemers
  Maximaal 15 deelnemers

  Meer weten?

  Wil je meer weten?
  Bel of mail dat je wil overleggen wat voor jou een passende stap kan zijn en je wordt teruggebeld door een van de trainers.

  Bel 0492-385544, mail naar
  info@associatievoorcoaching.com of vul het formulier in op onze contactpagina.
  Contact

  © Copyright 2017 Associatie voor Coaching | Alle rechten voorbehouden
  Stel uw vraag
  close slider