icon-avc
Home |
 • Coachopleiding |
 • Certified Professional Coach

  Certified Professional Coach (CPC)

  Professional coaching is een vaardigheid, die stap voor stap te leren valt. Met veel oefenen, sparren met andere deelnemers, reflectie op eigen gedrag en vaardigheden, praktijkuren, observatiemomenten, mentoruren, literatuurstudie en intervisie. De opleiding bestaat uit twee delen, welke achtereenvolgens of onafhankelijk van elkaar te volgen zijn. De twee delen zijn gekoppeld aan de niveaus van coaching zoals ze ook herkend worden in de beroepsorganisaties. Middels een toelatingsassessment is het mogelijk in te stromen in deel 2 van de opleiding. In het assessment krijg je de gelegenheid jouw vaardigheden te laten zien.

  CPC-1 Taakbekwaam
  CPC-2 Vakbekwaam

  Elk deel van de opleiding heeft een doorlooptijd van circa 8 maanden. Na afronding van deze opleiding ben je gecertificeerd in professional coaching en na het goed afleggen van het examen ontvang je een Post-HBO diploma. Met dit diploma kun je je laten registreren als erkend coach. Je dient nog wel te zorgen voor voldoende praktijkuren.

  Werkwijze
  Onze aanpak is ervaringsgericht. Eigen ervaringen worden in de vorm van casuïstiek besproken en van reflectie voorzien.
  De verhouding theorie/praktijk in onze opleiding is 25/75 procent. Thuis leest, studeert en oefen je naar hartelust.
  Je wordt getraind op basis van coachende principes als bewustwording en inzicht, verantwoordelijkheid nemen en delen, evenwaardigheid en resultaatgerichtheid.
  Van de deelnemers wordt verwacht dat zij systematisch reflecteren over hun leerervaringen in een logboek.